Za vraždu manžela jej hrozí dlhoročné väzenie. Lucia v slzách opísala detaily tragickej noci

jancova1 Obžalovaná Lucia si počas svojej výpovede viackrát skrývala tvár v dlaniach. Foto: RV

TRENČÍN – Na Okresnom súde v Trenčíne sa dnes predpoludním začal proces s 35-ročnou Luciou, ktorú obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy svojho manžela. Obžaloba jej kladie za vinu, že v apríli minulého roka pod vplyvom alkoholu pichla kuchynským nožom svojho manžela Tomáša do hrudníka. Napriek snahe privolaných záchranárov muž na následky bodnutia na mieste zomrel.

Tragédia sa stala vlani 9. apríla v Dubnici nad Váhom v jednom z bytov na sídlisku Pod hájom. Podľa policajných vyšetrovateľov jej predchádzala nielen slovná potýčka medzi manželmi, ale neskôr aj bitka medzi dvomi mužmi – spomínaným Tomášom a jeho kamarátom Tiborom.

https://trencin.standard.sk/11375/chlapec-z-trencina-chcel-poslat-do-britanie-drogy-za-124-tisic-eur/

Lucii hrozila vyšetrovacia väzba, ale sudca ju napokon ponechal na slobode a väzbu nahradil písomným sľubom a dohľadom probačného úradníka. „Dva roky znášala fyzické útoky zo strany nebohého manžela a bolo tam dokonca aj oznámenie na polícii, kde došlo aj k jej zraneniu. Sama priznala útok a aj to, že to urobila v afekte a v dlhodobejšom násilnom prostredí zo strany manžela,“ vyjadril sa pred rokom právny zástupca obvinenej Lucie.

Proces sa mal pôvodne začať ešte koncom februára, pre nahlásenú bombu v budove súdu však sudca vytýčené pojednávania zrušil a odročil na dnešný deň. Na dnešné pojednávanie sa však nedostavil kľúčový svedok a jeden z aktérov tragickej aprílovej noci, po súhlase prokurátora i obhajcu však sudca otvoril pojednávanie aj v jeho neprítomnosti.

https://trencin.standard.sk/11357/na-cintorine-vycinal-vandal-zanechal-hotovu-spust/

„Cítim sa nevinná, konala som v nutnej obrane,“ vyhlásila Lucia a po výzve prokurátora krátko popísala okolnosti nočnej drámy. „Keď manžel dlho nechodil domov, volala som mu a vzápätí som išla po neho do krčmy. Z jeho hlasu som vycítila, že má nervy, a tak som volala k nám aj Tibora, lebo som sa bála, že mi manžel ublíži. Často ma bíjaval, keď mal vypité,“ rozhovorila sa Lucia.

Po príchode do bytu všetci traja ešte popíjali. „Zrazu vyskočil, zhodil ma zo stoličky a udieral ma päsťami. Do toho zasiahol Tibor a začal ma brániť. Snažila som sa odtrhnúť ich od seba, bála som sa o Tibora, lebo sa nemal ako brániť. Búchala som manžela päsťami do chrbta, ale nepomáhalo to. Išla som do kuchyne, vedela som o nožíku, ale následne mám čiernu dieru. Ja si to fakt nepamätám,“ skryla si Lucia tvár v dlaniach a rozplakala sa. So slzami v očiach ešte dodala, že volala záchranárov a dúfala, že sa im zraneného manžela podarí zachrániť. Žiaľ, to sa však nepodarilo.

https://trencin.standard.sk/11239/konecne-zuctovanie-modrych-autobusov-32-milionov-eur/

Na dnešnom hlavnom pojednávaní v pozícii svedkov vypovedal aj otec nebohého Tomáša a po ňom aj dvojica súdnych znalcov. Jeden z nich potvrdil veľkú intenzitu bodnutia, pričom nôž poškodil nielen hrudný skelet, ale prenikol cez osrdcovník až do ľavej komory srdca. Sudca pojednávanie odročil na začiatok augusta, kedy plánuje vypočuť kľúčového svedka Tibora a aj ďalších svedkov nominovaných obhajobou.


Obžalovaná Lucia vstupuje do pojednávacej miestnosti sledovaná televíznymi kamerami a fotografmi. Foto: RV

Ďalšie články