Záhada kovových hranolov objavujúcich sa po svete bola konečne odhalená

Kovový hranol v Belgicku. Foto: Reprofoto/Twitter Kovový hranol v Belgicku. Foto: Reprofoto/Twitter

Zjavenie viac ako trojmetrového kovového hranolu v Utahu rozprúdilo živú diskusiu o tomto tajomnom objekte. Krátko na to sa objavili podobné stĺpy v Rumunsku, Kalifornii či Belgicku. Kto stojí za kovovými hranolmi, a prečo sa objavujú po svete? Konečne to vieme.

Tajomné kovové objekty v tvare hranolu, ktoré sa v novembri začali objavovať po svete, majú konečne svoje vysvetlenie. Prvýkrát bol takýto kovový hranol objavený v púšti amerického štátu Utah, odkiaľ krátko nato zmizol.

Medzitým sa objavil podobný kovový stĺp v Rumunsku, v tamojšom východnom regióne Moldavsko. Nachádza sa neďaleko archeologickej lokality Petrodava pri meste Piatra Neamt. V približne rovnakom čase sa zjavil ďalší kovový hranol, opäť v Spojených štátoch, tentokrát v Kalifornii.

Následne sa s týmito záhadnými objektami akoby roztrhlo vrece. Ako informuje portál Independent, začiatkom decembra sa objavil nový kovový hranol na pláži britského ostrova Wight, ktorý sa nachádza na juhu krajiny.

Po celom svete

Taktiež v decembri pribudol rovnaký kovový objekt aj v Belgicku, konkrétne v poli neďaleko mesta Baasrode. O tieto objekty nebolo ukrátené ani Španielsko, Nemecko či Kolumbia. Odkiaľ sa však vzali? Vieme, že mimozemšťania za nimi nestoja.

Naopak, anonymné umelecké združenie Najznámejší umelec (The Most Famous Artist) sa k tvorbe týchto kovových hranolov prihlásilo. Dokonca ponúkajú na predaj ich repliky – stojí to len „ľudových“ 37-tisíc eur.

Združenie však dodalo, že nestoja za hranolom v britskom Wighte. „Ten hranol je mimo našej kontroly v tomto momente,“ uviedli. K britskému objektu sa neskôr prihlásil muž z grófstva West Sussex a uviedol, že ho vytvoril „len tak pre zábavu“.

Ešte v novembri uviedol nálezca utahského hranola Bret Hutchings, že pôvod, vtedy ešte len jediného objektu, treba pravdepodobne hľadať u nejakých umelcov z „novej vlny umenia“. Nakoniec sa jeho slová potvrdili a ľudia dúfajúci v dôkaz mimozemského života čelia opäť raz sklamaniu.


Ďalšie články