Pracovníčky banky zabránili podvodu. Mužovi zachránili tisíce eur

banknotes-209104_1920 Foto: Pixabay

TRENČÍN – Polícia zaznamenala minulý týždeň v Trenčianskom kraji ďalšie pokusy o podvod na senioroch. Jeden prípad sa odohral priamo v Trenčíne.

Staršieho muža kontaktovala okolo 12:00 na pevnej linke neznáma žena. Oznámila mu, že v jeho banke zaznamenali nejaké podvody a pokiaľ nechce prísť o svoje peniaze, mal by si ich z účtu vybrať. Senior žene uveril a z účtu vybral 6 500 eur. Žene poskytol svoje mobilné telefónne číslo, aby s ním mohla komunikovať aj v čase, keď nebude doma. Potom, ako si muž vybral peniaze, mu žena nadiktovala číslo účtu, na ktoré má svoje peniaze vložiť v inej banke.

Seniorovi žena objednala taxík, ktorý ho odviezol do obchodného centra v Trenčíne, kde sa nachádza pobočka banky, do ktorej má vložiť vybrané peniaze. Počas celej doby žena so seniorom komunikovala cez mobil, pričom sa ho pýtala, čo robí, kde sa práve nachádza a podobne. Opakovala mu, že ak v ten deň neprevedie peniaze, tak o ne príde.

Tento pokus o podvod prekazili až pracovníčky banky, ktoré muža upozornili, že by mohlo ísť o podvod. Zatelefonovali dcére seniora, ktorú o všetkom informovali. Pracovníčky banky svojím aktívnym prístupom tak mužovi zachránili 6 500 eur.

Polícia v Trenčíne sa uvedeným prípadom zaoberá a pátra po páchateľoch, ktorí sa na tomto pokuse obrať dôchodcu o peniaze podieľali.

Informácie poskytla Katarína Kuzmová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne.


Ďalšie články