Zosnulý policajt z Trenčína miloval lietanie. Kolegovia mu poslali dojímavý odkaz

lietadlo havária edit V lietadle zomreli štyria muži. Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

TRENČÍN – Roman Zlatovský zahynul spolu s ďalšími troma mužmi na palube lietadla, ktoré spadlo v stredu pred 15:00 v katastrálnom území obce Trenčianske Stankovce.

Trenčianski policajti vo štvrtok uviedli, že o život prišli muži vo veku 25 a 42 rokov z okresu Trenčín, 43-ročný muž z okresu Topoľčany a 26-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves. „Táto nehoda nami otriasla o to viac, že sme pri nej stratili aj kolegu a kamaráta Romana,“ vyjadrila sa trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Polícia neskôr na sociálnej sieti ozrejmila, že nstržm. Roman Zlatovský patril k trenčianskej Pohotovostnej motorizovanej jednotke a lietanie bolo jeho vášňou. „Žil pre lietanie a bohužiaľ to, čo mal najradšej, to sa mu stalo osudným. Chcel sa stať pilotom. Miloval, keď sa mohol vznášať vysoko v oblakoch a pozorovať svet z vtáčej perspektívy.“

„Roman, bol si veľmi mladý, mal si len 26 rokov, bol si plný života a ešte si si len začal plniť svoje plány. Bohužiaľ, krutý osud ich pretrhol a už sa budeš na nás – svojich kolegov policajtov, s ktorými si plnil spoločné úlohy v Policajnom zbore od 1. júla 2018, pozerať len zhora. Ver, že na Teba nikdy nezabudneme a navždy ostaneš v našich srdciach!“ napísali.

Zároveň vyjadrili úprimnú sústrasť rodičom a rodine. „Dávaj na nás zhora pozor! My na Teba budeme spomínať ako na super chlapa, kolegu a kamaráta,“ uzavreli.

Okolnosti tragédie zatiaľ nie sú známe. Na miesto nehody prišli aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru s cieľom objasniť príčiny havárie.

„Prípad si prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne. Na mieste prebiehali do neskorých nočných hodín prvotné vyšetrovacie úkony, v ktorých sa bude pokračovať aj dnes. V predmetnej veci bolo začaté trestné stíhanie, a to vo veci zločinu Všeobecné ohrozenie,“ uzavrela polícia.


Foto: Polícia SR – Trenčiansky kraj

Ďalšie články