Tipy na víkendové podujatia v Trenčíne

Hrad-HDR-Lightroom-2200x1649 Trenčianksy hrad. Foto: KIC Trenčín

TRENČÍN – Oslava na hrade, tréning bojových umení, rande s históriou alebo nefalšovaná country zábava? Trenčín vám aj tento víkend ponúka jedinečné možnosti, ako si oddýchnuť a pritom sa zabaviť. Stačí si len vybrať.

MDD na Trenčianskom hrade – 3. 6. 2023, 9:00 – 15:00, Trenčiansky hrad

Poď na hrad a oslavuj! Trenčiansky hrad pre vás pripravil pri príležitosti Medzinárodného dňa detí špeciálny deň. Prenesiete sa do dávnej histórie a zažijete veľa zábavy. Kráľ s kráľovnou budú malých návštevníkov počas celého dňa pasovať za rytierov a dvorné dámy. Najskôr však budú musieť zložiť dôležitú skúšku, aby dokázali, že sú takejto pocty hodní. Malí rytieri a dvorné dámy dostanú ako dôkaz o prijatí do kráľovských služieb dekrét a odmenu.

Okrem toho sa môžete tešiť na ďalšie rozprávkové bytosti a tiež na vystúpenia sokoliarov Falconarii, ktorí sa po dlhšom čase vracajú na Trenčiansky hrad.

https://trencin.standard.sk/12213/po-roku-je-tu-opat-sviatok-ludovej-kultury-zacinaju-sa-trencianske-folklorne-slavnosti/

Deň detí v Trenčíne – 3. 6. 2023, 14:00 – 18:00, Lesopark Brezina

Golf pre deti, divadielko, cirkusový workshop, tvorivé dielne, streľba z luku, súťaže na bicykloch, megabubliny, tréning bojových umení, ukážka hasičských, policajných a záchranárskych vozidiel aj smetiarske a upratovacie auto  – to všetko a ešte oveľa viac, vyčarí deťom úsmev na tvári a zabezpečí skvelú zábavu.

Podujatie pripravuje Mesto Trenčín. Vstup je zdarma.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Fridrich a Izabela, arcivojvodský pár a Trenčín – 3. 6. 2023, 16:00, Kultúrno-informačné centrum

V roku 1904 sa v parku konala dobročinná slávnosť, ktorej patronát prevzala arcivojvodkyňa Izabela. Spolu s manželom Fridrichom boli predstaviteľmi vládnuceho habsburského rodu a patrili medzi spoločenskú elitu. Trenčianske kasárne niesli meno po Fridrichovi, ktorý bol najbohatším členom Habsbursko-Lotrinskej dynastie.

https://trencin.standard.sk/12412/video-hasici-zachranili-malu-srnku-a-vratili-ju-matke/

Aké využitie mali upravené vojenské ženijné člny? Ktorá ulica bola pomenovaná po Fridrichovi? Čo považovala Izabela za svoju životnú úlohu?

Vstupné: 1,50 eur dospelí, 0,50 eur deti od 6 rokov. 

Country Night – 3. 6. 2023, 19:00, Ranč Santána, Trenčianske Mitice

Zažite nefalšovanú Country night! Do tanca zahrá kapela Prospektori, tanečná skupina Maryland oslavuje svoje 30. narodeniny takže o tanec nebude núdza a Johnny Cash show to „rozbalí” tak, ako je jeho zvykom. Hladní ani smädní tiež nezostanete. Happy Amigos sa totiž postará o tie najlepšie mexické špeciality.

Predpredaj vstupeniek spustený

Cena vstupenky: 15 eur

Vstupenky kúpite priamo na Ranči Santána, v street food predajni Happy Amigos na Mierovom námestí v Trenčíne, v Kultúrno-informačnom centre Trenčín alebo online.

https://trencin.standard.sk/11990/vyhraj-vstupenky-na-akciu-hudba-bez-barier/

MDT: Z. Mišáková – Pinocchio a jeho divadelný sen – 4. 6. 2023, 17:00 – 18:15, Posádkový klub

Nová divadelná adaptácia príbehu neposedného dreveného chlapca Pinocchia, ktorý sa túži stať skutočným chlapcom. Jeho cesta za pravdou je kľukatá a plná nástrah tak, ako je plná aj kamarátov a rád od múdrejších. Je len na Pinocchiovi, ako sa rozhodne. Pinocchio zatúži po slobodnom, nezávislom divadle, kde by mohol zažívať svoje sny s priateľmi – ostatnými bábkami/ hercami.

Viac informácii na: https://www.mestskedivadlotrencin.sk/production/pinocchio/


Ďalšie články