Pomoc pre autistov. Ako poňala Považská Bystrica mesiac knihy?

334772528_1005402427093084_6760527617239303928_n Pomoc pre autistov. Ako poňala Považská Bystrica mesiac knihy? Zdroj: FB Mesto Považská Bystrica

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Považskobystrická radnica venuje mladým ľuďom s poruchami autistického spektra výťažok z burzy kníh.

Informovala o tom Michaela Haladejová z komunikačného oddelenia mestského úradu. Burza kníh na mestskom úrade sa v rámci mesiaca knihy bude konať prvýkrát. Ľudia sa počas celého dňa budú môcť prísť pozrieť, vybrať si a dať druhú šancu publikáciám, ktoré už niekto iný nepotrebuje. Konať sa bude 29. marca od 8:00 do 18:00 pred sobášnou miestnosťou mestského úradu.

Chcete sa zapojiť? Kedy, ako a kde?

Knihy, ktoré by chceli záujemcovia za týmto účelom darovať, môžu priniesť do 24. marca na mestský úrad.

„Stáva sa, že máme doma knihy, ktoré sme už prečítali alebo nám zavadzajú či ležia v poličke nepovšimnuté. Netreba ich vyhadzovať, pretože možno niekomu inému práve tie chýbajú. Každý, kto by chcel darovať knihy do našej burzy, môže ich priniesť na mestský úrad do redakcie mestských novín. Knihy by nemali byť poškodené či popísané,“ doplnila Haladejová.

Výťažok poputuje občianskemu združeniu Modrá cesta, ktoré zriadilo v Považskej Bystrici špecializované zariadenie pre mladých ľudí s poruchami autistického spektra.

(tasr, maj)


Ďalšie články