Trenčiansky kraj vyhlásil tender za vyše 470 miliónov eur!

prímestská doprava nové autobusy slávnostné odovzdanie Trenčiansky kraj vyhlásil tender za vyše 470 miliónov eur! Foto: Radovan Stoklasa/TASR

TRENČÍN – Verejná súťaž sa týka obstarania služieb prímestskej autobusovej dopravy na nasledujúcich 10 rokov.

„Predpokladaná hodnota zákazky bola určená na 470 504 719, 10 eur. Boli v nej zahrnuté všetky predpokladané náklady v súvislosti s poskytovaním služby prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme na obdobie 10 rokov spolu s predpokladanou valorizáciou nákladov,“ uviedla pre Trenčiansky Štandard Lenka Kukučková, vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Župa mala pôvodne ešte jeden zámer – rozdeliť zákazku na tri časti podľa príslušných regiónov, no nakoniec ponechala súčasné rozdelenie Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Trenčín, ktoré zabezpečuje prímestskú dopravu v šiestich okresoch a SAD Prievidza, ktoré ju zabezpečuje v zvyšných troch.

„Rozdelenie na dve oblasti tak, ako je tomu doteraz, sa počas prípravy súťažných podkladov ukázalo ako najvhodnejšie z hľadiska potrieb kraja,“ ozrejmila rozhodnutie Kukučková.

Dopravcovia môžu svoje ponuky predkladať do 6. apríla 2023. Víťaz vyhlásenej súťaže by mal začať poskytovať svoje služby od 31. októbra tohto roku.


Ďalšie články