Aká bude situácia počas Pamiatky zosnulých?

1. novembra si pripomíname sviatok Pamiatky zosnulých

 TRENČÍN – S blížiacim sa štátnym sviatkom Pamiatky zosnulých radnica posilní mestskú hromadnú dopravu. V okolí najväčších cintorínov bude možnosť bezplatného parkovania a v neposlednom rade mesto nezabudlo ani na ekologickú stránku a umiestnilo kontajnery na triedený odpad. 

Verejnosti sprístupnia cintoríny už v týchto dňoch až do 4. novembra od 7:00 do 20:00.

V Trenčíne je 12 pohrebísk: Trenčín – Juh, Záblatie, Zlatovce, Orechové, Istebník, Kubrá, Kubrica, Opatová, Biskupice, Belá, evanjelické cintoríny Horný Šianec a Orechové.

Podľa hovorkyne mesta je kapacita cintorínov v meste zatiaľ postačujúca. Mesto však plánuje niektoré okolité cintoríny rozšíriť. Momentálne sa pracuje na novom cintoríne na Východnej ulici a mesto bude obyvateľov ohľadom noviniek informovať.  

V okolí cintorínov i na cintorínoch posilní hliadkovú činnosť mestská polícia.

Počas víkendu sa očakáva nápor áut, preto mesto posilnilo linku MHD. „Bude spájať hlavný cintorín so stanicou, čiže so zástavkou Saratovská. Pôjde o linku č. 32,“ uviedla hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Parkovanie zdarma 

Mesto sa bude snažiť vyjsť v ústrety všetkým obyvateľom aj pri parkovaní. „Zdarma sa bude dať zaparkovať od 27. októbra od 16.00 h do 3. novembra 2022 do 9.00 h na parkovisku na Cintorínskej ulici pri križovatke so Soblahovskou a bude sa to týkať aj Strojárenskej ulice pri vstupe do materskej školy. Bezplatné parkoviská budú označené tak, že parkovacie značky s hodinami prekryjeme, aby bolo jasné, že sú bezplatné,“ doplnila hovorkyňa mesta.

So súhlasom spoločnosti Lidl bude parkovisko pri predajni na Soblahovskej ulici prístupné pre návštevníkov cintorína aj v deň štátneho sviatku 1. novembra 2022.

Menej plastov a separovanie 

Mesto Trenčín už tradične patrí medzi veľkých hráčov v separovaní odpadu a výnimkou nebude ani nadchádzajúci sviatok. „Už v týchto dňoch je v okolí cintorínov odstavený veľkoobjemný kontajner. Chceli by sme poprosiť pred odchodom z hrobových miest, ak sa dá, tak ten odpad vytriediť do zvolených nádob,“ dodala na koniec Ságová.  


Ďalšie články