Ste zodpovedný vodič? Policajti vám dajú pivo zdarma

Rekonštrukcia mosta v Prievidzi napreduje

ŽILINSKÝ KRAJ – Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

V uplynulom týždni počas výkonu služby odhalili 30 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. 16 s výsledkom pod 1 promile a u 14 bolo zistené požitie alkoholických nápojov nad 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

„Siedmi vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 36 vodičov nemotorových vozidiel,“ informovala nás žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

https://zilina.standard.sk/3292/pozor-v-tomto-malom-meste-sa-objavil-medved

To, že alkohol za volant nepatrí pozná už aj malé dieťa. No dospelí si to asi neuvedomujú, i napriek tomu, že si dajú dúšok piva, alebo tvrdého alkoholu, sadnú si za volant. Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie totiž nikdy nie je správne riešenie.

Polícia nedávno rozbehla akciu pod názvom „BUĎ ROZUMNÝ“ a zameria sa na bezpečnosť na cestách a nulovú toleranciu alkoholu u účastníkov cestnej premávky. Policajný zbor a Slovenské združenie výrobcov piva a sladu spolupracujú dlhodobo, pričom ich spoločným cieľom je viesť ľudí k vyššej zodpovednosti na slovenských cestách. „Zodpovední vodiči po celom Slovensku budú preto počas akcie odmeňovaní nealko pivom, či radlermi,“ uviedol Vladimír Machalík, výkonný riaditeľ združenia výrobcov piva a sladu.

Na koncerte Tublatanky: Normálnosť ako princíp

Počas dopravnej akcie budú mať hliadky v hľadáčiku nielen hlavné cesty, ich pozornosti neuniknú ani menej frekventované úseky. Zlepšujúce sa teplé počasie prinesie viac príležitostí, ako napríklad rodinných či spoločenských podujatí, festivalov, kedy je potrebné brať ohľad na nulovú toleranciu za volantom.

Vodiči s negatívnym výsledkom odmenia policajti nealkoholickým pivom, či radlerom. FOTO: polícia

Vodiči motorových vozidiel by rovnako nemali podceniť ani zostatkový alkohol, ktorý môže ovplyvniť jazdu a ohroziť bezpečnosť na cestách. Účastníci cestnej premávky budú po vykonaní dychovej skúšky s negatívnym výsledkom odmenení nealkoholickým pivom, či radlerom.


Ďalšie články