Pozor, nebezpečný úsek!

Pozor, nebezpečný úsek!

 Autá tu jazdia rýchlo a cez cestu prechádzajú chodci aj cyklisti. Chýba chodník a priechod nie je dostatočne viditeľný. Policajti tu robia z dôvodu bezpečnosti časté kontroly, žiaľ, aj prednedávnom tu auto zrazilo cyklistu. 

Na Bratislavskej ceste pri výjazde z mesta Trenčín na Nové Mesto nad Váhom došlo v minulosti k viacerým nehodám motorových vozidiel, pri ktorých boli zranení cyklisti a chodci. Od kruhového objazdu pred diaľničným privádzačom až po druhý kruhový objazd pri priemyselnom parku existuje v súčasnosti cez túto frekventovanú cestu len jeden priechod pre chodcov a niektorí obyvatelia zo Záblatia majú problém.

Zuzana Zajacová, obyvateľka Záblatia: „Ten priechod, ktorý je za nami, slúži len do priemyselného parku. Keď sa pozriete na druhú stranu, tam nie je chodník, aby ste sa dostali bezpečne na zastávku, keď chcete ísť do mesta.“

Hlavne dôchodcovia a školáci z tejto časti Záblatia, ktorí využívajú medzimestské spojenie na cestu do mesta, tak prechádzajú cez túto frekventovanú cestu mimo priechod pre chodcov alebo po krajnici vozovky.

Katarína Kuzmová, hovorkyňa KRPZ v Trenčíne: „Polícia v danom úseku eviduje vo zvýšenej miere kolízie medzi osobnými motorovými vozidlami a chodcami. Z toho dôvodu sa zameriavame na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky v danom úseku, aby sme týmto kolíziám zabránili.“

Prednedávnom tu motorové vozidlo zachytilo cyklistu. Našťastie, nedošlo k vážnemu zraneniu.

Zuzana Zajacová, obyvateľka Záblatia: „Práve vtedy sa robila rekonštrukcia asfaltovej cesty, kde vlastne chýbalo vodorovné značenie a zvislé značenie nie je dostatočne vidieť.“

Zvislá značka označujúca priechod je umiestnená na kraji chodníka, ktorý od jazdného pruhu oddeľuje ešte pruh pre zastavenie autobusov. Ako sme si sami overili, vodiči idúci z mesta von v určitých chvíľach zvislú značku nevidia aj pre elektrický stĺp. Z druhej strany sa zvislá značka označujúca priechod prekrýva s inými značkami a stĺpmi osvetlenia.

Zuzana Zajacová, obyvateľka Záblatia: „Veľa značiek na jednom mieste. Mne osobne to tak príde.“

Vyjadrenie mesta hovorí o tom, že zvislú značku označujúcu priechod pre chodcov nie je možné umiestniť lepšie a je umiestnená podľa zákonom daných predpisov, ktoré okrem iného hovoria aj o tom, že zvislé označenie priechodu v danom mieste nemusí byť vlastne vôbec. Záblatčanom tak ostáva jediné.

Zuzana Zajacová, obyvateľka Záblatia: „Riskovať, dať si pozor na autá a prejsť k zastávke.“


Ďalšie články