Prepadnutá dlažba sa dočkala opravy

Stavebné práce si vyžiadali dopravné obmedzenia

 Bánovce nad Bebravou – Bánovskí vodiči si konečne môžu vydýchnuť. Na Ulici Janka Jesenského sa začali opravy na prepadnutom dlažbovom povrchu, ktorý v určitých úsekoch pripomínal tankodróm. 

„Ako mohli občania spozorovať, na Ulici Janka Jesenského sme začali s rekonštrukciou dlažbového povrchu, ktorý sa vplyvom rozpadajúcich podložených vrstiev začal prepadať a jazda po tejto ulici začala byť čím ďalej obtiažnejšia. Z toho dôvodu mesto pristúpilo k obnove tejto komunikácie,“ uviedol počas kontrolného dňa vedúci odboru služieb mesta Michal Pojtek.

Pripomenul aj to, že aktuálne je prevádzka na tejto ulici obmedzená do jedného jazdného pruhu s tým, že výhľadovo boli otvorené aj prístupové cesty od ulice Hviezdoslavova popred Nemocnicu Agel a takisto prístup z ulice Andreja Kmeťa okolo budovy Slovenskej sporiteľne.

„Čo sa týka postupu prác, bude rozobratý vrchný dláždený povrch, následne budú vybraté jednotlivé vrstvy, skontrolovaná cementová stabilizácia a vo finálnej fáze budú jednotlivé vrstvy spätne uložené s dlažbou pre vytvorenie celistvého povrchu,“ ozrejmil Pojtek.

Na záver dodal, že predpokladanú dobu rekonštrukčných prác odhadujú na dva týždne. Objem použitých finančných prostriedkov na saturáciu stavebných prác predstavuje celkovú výšku 26 300 eur.


Ďalšie články