Moderný urgentný príjem v Bojniciach

Nemocnica chce začať s prevádzkou už čoskoro

Bojnice – Trenčianska župa pokračuje v kľúčových investíciách do oblasti zdravotníctva. Po otvorení novovybudovaného Centra diagnostiky v považskobystrickej nemocnici na začiatku tohto roka slávnostne otvorila najmodernejší urgentný príjem v Trenčianskom samosprávnom kraji vo svojej najväčšej bojnickej nemocnici.

Podľa vyjadrenia riaditeľa NsP v Bojniciach Petra Glatza prevádzku nového urgentného príjmu plánujú spustiť v polovici októbra.

„Organizácia práce na tomto novom urgentnom príjme nám umožní riešiť situácie, ktoré sa doteraz veľmi ťažko riešili. To znamená, že každá RZP, ktorá donesie pacienta, do 10-15 minút ho vieme prebrať,“ uviedol riaditeľ Peter Glatz.

„Slovenské zdravotníctvo je ťažko skúšanou oblasťou, preto investícia Trenčianskeho samosprávneho kraja v hodnote takmer 5,2 milióna eur vleje novú krv do žíl bojnickej nemocnice, ktorá je pre obyvateľov hornej Nitry mimoriadne dôležitá,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Glatz ozrejmil, že nové pracovisko má päť špecializovaných ambulancií: internú, neurologickú, chirurgickú, traumatologickú a psychiatrickú.

Riaditeľ takisto uviedol, že príjem bude slúžiť aj ako výučbové pracovisko pre záchranárov, ktorí chýbajú nielen v tomto regióne, ale na celom Slovensku.

Pri výstavbe kládli dôraz aj na ekológiu, čoho výsledkom je pochôdzna zelená strecha.  


Ďalšie články