Bánovská nemocnica prevzala špičkový CT prístroj

342198016_626589975993774_5954122465331633648_n Spustenie prevádzky je predbežne naplánované na začiatok júna. Foto: Agel

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Nemocnica AGEL Bánovce je opäť o krok bližšie k spusteniu prevádzky nového CT pracoviska. V stredu 19. apríla vedenie nemocnice prevzalo od dodávateľa špičkový CT prístroj INCISIVE. Otvorenie moderného pracoviska je predpokladané na začiatok júna.

„Priestory sme odovzdali zhotoviteľovi v pondelok 9. januára 2023. V zmysle schválenej projektovej dokumentácie, ako aj stavebného povolenia, už máme za sebou stavebné práce, boli vymenené okná, vstupné dvere, v priestoroch sú nové elektrické rozvody, sadrokartónové stropy. Priestory boli vystierkované a položené nové podlahy. Dá sa povedať, že to najťažšie už máme za sebou. V týchto dňoch prebieha inštalácia sanity, čo sa týka priestorov, čaká nás v podstate už finále v podobe dokončovacích prác, upratovania či inštalácie nábytku a vnútorného vybavenia,“ informoval námestník riaditeľa pre ekonomiku, technické a prevádzkové činnosti Ing. Vladimír Záborský.

https://trencin.standard.sk/7327/medved-prenikol-do-arealu-domova-dochodcov-vyhnala-ho-vratnicka/

Práce by podľa predpokladov mali ukončiť v priebehu mája. „V stredu 19. apríla sme od dodávateľa prevzali aj samotný CT prístroj. V týchto dňoch prebieha jeho inštalácia a následne bude podrobený skúškam, aby sme pred spustením prevádzky pracoviska otestovali jeho plnú funkčnosť,“ uviedol Ing. Záborský.

https://trencin.standard.sk/7413/pozor-policia-uplne-uzatvorila-dolezity-most/

Novozriadené CT pracovisko, ktoré prinesie pokročilú diagnostickú zobrazovaciu metódu priamo do regiónu, sa bude nachádzať v priestoroch bývalého archívu na prízemí nemocnice. Okrem diagnostických vyšetrení, z ktorých možno spomenúť CT v oblasti hlavy, krku, hrudníka, brucha, malej panvy, muskuloskeletálneho systému, angiografie, kolonografie, enteroklýzy a HRCT pľúc, budú na pracovisku aplikovať aj liečebné metódy, napríklad periradikulárnu terapiu či ozonoterapiu. Spustenie prevádzky je predbežne naplánované na začiatok júna.

(Zdroj: Nemocnica Agel Bánovce)

https://trencin.standard.sk/7345/v-trencine-ponukaju-trojizbovy-byt-za-smiesnu-cenu-kupili-by-ste/

Ďalšie články