Dopravu v Trenčíne čaká ťažká skúška. Pozrite si varovania a odporúčania v čase koncertu Rammstein

BeFunky-collage 2 (12) Doprava v Trenčíne zažije ťažkú skúšku. Foto: Rammstein/Facebook, Roman Hanc/TASR

TRENČÍN – Koncert nemeckej legendy Rammstein sa blíži. Obyvatelia mesta sa musia pripraviť na náročný deň najmä v súvislosti s dopravou. Ako to bude v meste vyzerať?

Organizátor podujatia vyzval fanúšikov, aby prichádzali na miesto v dostatočnom predstihu. Postupné rozloženie príchodu 40-tisíc ľudí zníži riziko vytvárania kolón.

Od 8:00 do 12:00 očakávajú pokojnú situáciu na cestách, prípadne mierne zdržanie. Od 12:00 do 14:00 by vodiči mali počítať so zdržaním, od 14:00 do 16:00 s výrazným zdržaním a od 16:00 s mimoriadne extrémnym zdržaním.

„Polícia bude v čase konania koncertu pripravená nasadiť všetky sily a prostriedky. Krajský dopravný inšpektorát organizuje dopravno-bezpečnostné opatrenie s cieľom zabezpečiť čo najväčšiu bezpečnosť a plynulosť ciest v súvislosti s koncertom,“ uviedla radnica na svojom webe.

Platené parkovisko bude prístupné od 9:00 zo strany Opatovce. Vstupenku na parkovanie je potrebné zakúpiť pred koncertom, na mieste ich nebudú predávať.

Cez Nozdrkovce budú prichádzať peší návštevníci, ľudia na bicykloch či kolobežkách, autobusy, taxíky a kyvadlová doprava.

Dopravu budú riadiť z viacerých smerov.

Vodiči prichádzajúci od Bratislavy a Nitry

  • budú priebežne usmerňovaní k parkovacím plochám už v križovatke diaľnica D 1 / Lúka (exit 95), následne po ceste II/507 k Trenčianskym Stankovciam a po ceste I/9 k obci Veľké Bierovce.

Vodiči prichádzajúci zo stredného Slovenska (BB, ZV)

  • budú vedení po ceste I/9 k Veľkým Bierovciam a následne k parkovacím plochám vyčleneným ku koncertu.

Vodiči zo severu Slovenska (ZA kraj), z východu Slovenska (PO, KE kraj), z Českej republiky (Moravy) a Poľska 

  • budú smerovaní do križovatky D1/Nové Mesto nad Váhom (exit 106), následne po cestách II/515 a II/507 do Trenčianskych Stankoviec a po ceste I/9 do obce Veľké Bierovce. 

Priame autobusové spojenie medzi Bratislavou a trenčianskym letiskom, so zastávkou v Trnave, zabezpečuje Slovak Lines.

Zvýšenému záujmu sa prispôsobila aj Železničná spoločnosť Slovensko, ktorá posilní dopravu podľa potreby.

Medzi vlakovou a železničnou stanicou v Trenčíne bude na letisko premávať aj kyvadlová doprava. Podľa dopravcu ju budú prispôsobovať aktuálnej situácii.

Ak sa chystáte na koncert na bicykli alebo kolobežke, môžete si ich odložiť vo vyhradenom priestore pri vstupnej bráne cez Nozdrkovce.

Parkovisko pre osobné autá a motocykle uzavrú 15. júna o 6:00.


Ďalšie články