Kukláči chytili ženu, ktorá dvakrát nahlásila bombu v Trenčíne. Telefón hodila do Váhu

354982135_637254225102980_4896922032071896405_n

TRENČÍN – Začiatkom mesiaca sme verejnosť informovali o zadržaní muža, ktorý nahlásil bombu na súde. Prešlo len pár dní a v Trenčíne sme mali bombu nahlásenú opäť, tentoraz pre zmenu v banke.

Minulý týždeň v pondelok prijali na tiesňovej linke 112 hovor, kde ženský hlas operátorovi povedal, že v banke v Trenčíne sa nachádza bomba.

„V dôsledku tohto telefonátu vykonali pyrotechnické prehliadky vo všetkých pobočkách bánk v celom Trenčíne. Za účelom zabezpečenia bezpečnosti občanov, boli okrem bánk vyprázdnené aj všetky obchodné centrá a prevádzky, v ktorých sa nachádzajú pobočky bánk,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Bombu však v objektoch nenašli.

Podobný scenár sa zopakoval aj v utorok, keď rovnaký ženský hlas na linke 112 oznámil, že „v banke je bomba“. Na základe tohto oznámenia bolo potrebné vykonať pyrotechnické prehliadky vo všetkých bankách po celom území Slovenskej republiky. Opäť tieto prehliadky skončili s negatívnym výsledkom – umiestnenie bomby nepotvrdili.

Trenčianski kriminalisti začali po páchateľke pátrať a zistili, že oba hovory prichádzali z okresu Trenčín. Ženu po niekoľkých hodinách stotožnili a v stredu ráno ju doma „navštívili“ príslušníci PPÚ KR PZ v Trenčíne.

„Ženu zadržali u nej doma. Napriek tomu, že sa snažila zbaviť dôkazov o svojej vine a mobilný telefón, ktorý použila pri volaní na tiesňovú linku, hodila do Váhu, policajti tento mobil našli. Vyšetrovateľ z Trenčína 25-ročnú ženu obvinil zo zločinu Šírenie poplašnej správy. Zároveň sa rozhodol podať prokurátorovi podnet na jej vzatie do väzby,“ dodala Kuzmová.

V prípade dokázania viny jej za tieto dva telefonáty hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.


Ďalšie články