Tipy na víkendové podujatia

Trenčiansky hrad Trenčiansky hrad. Foto: KIC Trenčín

TRENČÍN – Ak hľadáte spôsob, ako stráviť víkend plný zábavy a zážitkov, neváhajte a vydajte sa do ulíc Trenčína. Pripravili sme pre vás zoznam najzaujímavejších kultúrnych tipov na nadchádzajúce voľné dni. Alebo si odskočte do Trenčianskych Teplíc. Dozviete sa o nich mnohé pútavé pikošky.

Rýmovaná pátračka – 1. 6. 2023 až 31. 8. 2023, 10:00, Mierové námestie

Prejdite si s deťmi trasu, hľadajte nápovedy a odhaľte 12 historických momentov, ktoré prežili Trenčania počas 1800 rokov. Hrací plán si môžete vyzdvihnúť v Mestskej veži alebo stiahnuť a vytlačiť na stránke Rýmovaná pátračka – detská pátracia hra 2023.

Viac informácii a pravidlá hry nájdete TU.

Prehliadka mesta Trenčianske Teplice – 29. 7. 2023, 10:30, Turisticko-informačná kancelária Trenčianske Teplice

Slávnym kúpeľným mestom vás prevedie pani Silvia Havelková, ktorá sa dlhodobo venuje kultúre a cestovnému ruchu nielen v Trenčianskych Tepliciach, píše knihy, povesti, rozprávky a aktívne sa zaujíma o históriu. Počas každej soboty v mesiaci sa tak dozviete mnohé pikošky o budovách či osobnostiach mesta. Prehliadka je spoplatnená sumou 3 eurá na osobu, lístok si zakúpite v Turisticko-informačnej kancelárii TIK Trenčianske Teplice pred samotnou prehliadkou.

MDT: Svetový Slovák Štefánik – 29. 7. 2023, 19:30 až 21:00, Átrium pod vežou

Ženy ho milovali, muži obdivovali. Príbeh bystrej mysle, planúceho srdca a uhrančivých očí človeka, ktorý bol vedcom (astronómom, meteorológom a vynálezcom), fotografom, iluzionistom, cestovateľom, letcom, vojakom, ale najmä neprekonateľným diplomatom, úžasným vizionárom a vyberaným spoločníkom. Svojmu národu priniesol vytúženú slobodu, no jeho šťastie zostalo nenaplnené. Výpravná scénografia, historicky verné kostýmy, pôvodná hudba, množstvo skvelých hereckých výkonov – to všetko vás čaká v príbehu jedného z najväčších Slovákov, generála Štefánika.

Kaufland Detský festival 30. 7. 2023, 10:00, Mierové námestie

Čo by to boli za prázdniny bez letnej vandrovky, ktorú pre malých aj veľkých pravidelne organizuje Kaufland Detský festival? Ten sa počas tohto leta doslova zmení na detské kráľovstvo, pretože na deti aj dospelákov tento raz čaká putovanie po slovenských hradoch a zámkoch. Najmladších divákov v Trenčíne zabaví Paci Pac, škriatok Fíha Tralala či humorný príbeh Teátra Komika o tom, ako rytier hľadá svoju princeznú. S Turbom a Turbim si deti užijú veselý „Šiši deň“ a o zábavu na pódiu sa počas celého dňa budú starať aj moderátori Veronika Hatala a Milan „Junior“ Zimnýkoval v úlohe kráľovnej a kráľa. Aj tínedžeri a ich rodičia si prídu na svoje. Poriadnu šou na javisku rozbalí spevák Alan Murin, zlatým klincom programu bude vystúpenie Kaliho a Petra Panna. Veď vandrovať sa dá aj vo veľkom štýle, no nie?

Program podujatia nájdete TU.

Koncert skupiny Fragile – 30. 7. 2023, 20:00, Trenčiansky hrad

Fragile je slovenská vokálna skupina zložená z výrazných speváckych osobností, ktoré bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, interpretujú známe svetové hity. Koncerty skupiny Fragile sú plné nielen výbornej hudby, ale aj podmanivého humoru, vďaka čomu zažijete neopakovateľný večer plný skvelej zábavy.

Vstupenky kúpite TU.


Ďalšie články