Trenčín čaká veľký deň: Hviezda otvorí svoje brány

mesto trenbcin Dočkali sme sa! Hviezda otvára svoje dvere pre verejnosť. Foto: trencin.sk

TRENČÍN – Dvere na čerstvo zrekonštruovanej budove Kultúrno-kreatívneho centra (KKC) Hviezda sa opäť otvoria. Už 15. septembra 2023 si budete môcť pozrieť jej prerobené priestory.

„Príďte sa pozrieť v piatok 15. septembra 2023 od 10:00 na uvádzací program. Vstup na Deň otvorených dverí vo Hviezde bude v tento deň pre verejnosť zdarma,“ uviedli na stránke mesta.

Hviezda má vďaka grantu a peniazom z Európskeho fondu regionálneho rozvoja naďalej fungovať ako vynovený priestor pre kultúrne akcie. „Bude naviac pomáhať vo výchove a v raste budúcich podnikateľov a zamestnancov v kultúrno-kreatívnom priemysle. Poskytovateľom nenávratného finančného príspevku je Ministerstvo kultúry SR,“ ozrejmili na stránke.

„Nové Kultúrno-kreatívne centrum Hviezda už dnes aktívne podporuje záujem o kultúru a kreatívny priemysel. Hľadáme skryté talenty a prostredníctvom sieťovania s umelcami, pedagógmi a inovátormi im poskytujeme optimálne podmienky pre rozvoj ich potenciálu,“ vysvetlil manažér KKC Hviezda Juraj Benda.

Doplnil, že v priestoroch kultúrneho centra budú zároveň ponúkať kvalitný a programovo vyvážený program pre všetky cieľové skupiny. „Našou víziou je vybudovať značku kultúrno-kreatívneho centra, ktoré je v regióne všeobecne vnímané a uznávané pre svoju kvalitu, odbornosť a nadčasovosť. Prostredníctvom našich kultúrno-vzdelávacích programov chceme docieliť to, aby sa Hviezda stala najlepším miestom pre kultúrne a spoločenské vyžitie obyvateľov celého trenčianskeho regiónu a zároveň aj centrom, kde sa inšpiratívne veci nielen dejú, ale kde aj vznikajú,“ uzavrel Juraj Benda.

Na aký program sa môžeme tešiť?

Do Trenčína tak prídu napríklad David Žbirka so svojím hudobným zoskupením Sunnbrella. Vystúpia tiež Para, Vidiek, Korben Dallas, Chiki liki tu-a, Zabiť Františka, Otras, Anika Iris, Jana Kirschner, Pavol Hammel, z trenčianskej scény sú to Slowlick, The Youniverse, CHVM, Aurelius Quintet, Erbetes Q, Karol Mikloš alebo Matúš Oravec.

„Z divadiel privítame SND s pani Božidarou Turzonovovou, Divadlo Astorka-Korzo´90 s Milanom Kňažkom, Štúdio L+S s Martinom Hubom, 3T s Jurajom ‚Šokom‘ Tabačkom, ale aj domáce Mestské divadlo Trenčín. Nezabúdame ani na vážnu hudbu v podobe Musica Aeterna či Komorný orchester mesta Trenčín s violončelistom Borisom Bohóm a sopranistkou Alžbetou Rehákovou,“ vymenoval dramaturg KKC Hviezda Anton Šulík.

Arpád Soltész uvedie film Kuciak: Vražda novinára, Iveta Radičová zase snímku Moc. Návštevníci sa môžu tešiť aj na Kvíz Ďalej s Ludwigom Baginom.

Divadelná púť / Deň otvorených dverí – presný harmonogram:
10:00 divadlo pre deti Kapor na scéne: Lampa pána Aladina

11:00  prehliadka Hviezdy spojená s výstavou Trenčín sa
mení
11:30 hudobné vystúpenie Džumelec je popeín (krajinársky
rap / SK)
12:30 divadlo pre deti Divadlo Žihadlo: Kohútik a
sliepočka
13:30  prehliadka Hviezdy spojená s výstavou Trenčín sa
mení
14:00 hudobné divadlo pre deti Divadlo Úsmev: Veľkí herci
malým deťom
15:00 divadlo pre deti Kapor na scéne: Robin Hood
16:00  prehliadka Hviezdy spojená s výstavou Trenčín sa
mení
16:30 hudobné vystúpenie Paper Moon Trio (swing / SK)
17:30 divadlo pre deti Divadlo Žihadlo: Udatná posádka
18:30  prehliadka Hviezdy spojená s výstavou Trenčín sa
mení
19:00 hudobné vystúpenie Hudobné združenie (jazz / SK)

Zdroj: trencin.sk


Ďalšie články