Považskobystrická nemocnica má veľký dôvod na radosť

nemocnica PB Považskobystrická nemocnica má veľký dôvod na radosť. Foto: Mesto Považská Bystrica/Facebook

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo zoznam nemocníc, ktoré splnili podmienky na získanie finančných prostriedkov z Plánu obnovy. V rámci župných nemocníc Trenčianskeho samosprávneho kraja je nemocnica v Považskej Bystrici jediná, ktorá uspela, uviedla nemocnica s poliklinikou na svojej sociálnej sieti.

V zozname sa nachádza celkovo 14 nemocníc a ústavov. Veľmi dôležitý projekt v Považskej Bystrici by mala byť rekonštrukcia pôrodnice. Medzi ďalšie bude patriť navýšenie lôžok na oddeleniach JIS a ARO.

„V rámci Plánu obnovy sme podali viaceré projekty, v celkovej výške do 5 miliónov eur. Ide o rekonštrukciu pôrodnice, ktorá sa už realizuje a financie by nám mali refinancovať. Druhý projekt je komplexná rekonštrukcia a navýšenie lôžok jednotky intenzívnej starostlivosti interného oddelenia a anesteziologicko-resuscitačného oddelenia. Veríme, že čoskoro budeme môcť všetky projekty začať realizovať a opäť tak zvýšiť úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre našich pacientov,“ prezradila nemocnica na sociálnej sieti.


Ďalšie články