VIDEO: Tragédia v Čachticiach. Susedia počuli obrovskú ranu a kričanie o pomoc. Dojemné slová starostky o zosnulej Lucii

lucia 2 Obeť bývala na druhom poschodí tejto bytovku. Foto: Rasťo Harakal

ČACHTICE – V nedeľu večer došlo v obci Čachtice k veľkej tragédii. Štyridsaťosemročný muž údajne čistil zbraň, ktorá zrazu vystrelila. Guľka trafila a usmrtila 30-ročnú ženu vo vzdialenej bytovke. Prípad vyšetruje polícia. Svedkovia pre Trenčiansky Štandard uviedli, čo sa dialo.

Obrovská tragédia a zhluk nešťastných náhod. Tak by sa dal opísať nedeľný večer v Čachticiach, kde vyhasol život 30-ročnej mamičky a učiteľky v materskej škole. Luciu P. zasiahol projektil, keď umývala riady.

Balkón na druhom poschodí, odtiaľ podľa svedkov volala o pomoc.

„Pozerali sme v obývačke televíziu, v tom zaznela obrovská rana. Dokonca aj mačka sa zľakla. Vyšiel som von, no a už tu bolo veľa ľudí,“ prezradil nám sused Jozef Ivica. Prekvapil ho najmä veľký hluk, ktorý spôsobil výstrel. „Ja som bývalý príslušník a môžem vám povedať, že to bolo ako výstrel z 58-mičky,“ pokračoval prekvapený sused, ktorý osobne obeť nepoznal.

Jozef Ivica počul obrovskú ranu. Foto: Rasťo Harakal

Polícia na mieste zadržala podozrivú osobu, s ktorou v súčasnosti vykonávajú procesné úkony. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Nové Mesto nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie, uviedla Krajská polícia PZ v Trenčíne.

Dojemné slová starostky, pozná aj podozrivého

Guľka vletela do bytu cez pomerne malé okno. Podľa svedka stihla obeť ešte zakričať o pomoc. „Počuli sme ranu. Ona vyšla postrelená z bytu na balkón a kričala o pomoc a potom odpadla. Moji blízki jej išli ako prví pomôcť,“ prezradilo nám dievča z vedľajšej bytovky.

Projektil preletel do bytu cez malé okno. Foto: Rasťo Harakal

Na mieste tragédie sa nám dnes podarilo zastihnúť aj starostku obce Eriku Ondrejkovú. Bytovka, kde došlo k tragédii, je obecná. „Je to hrozná tragédia a vyhasol jeden mladý ľudský život,“ povedala starostka Čachtíc. Lucia pracovala v neďalekej materskej škole, bola vydatá a mala jedno dieťa. „Určite bude kolegyniam veľmi chýbať. Detičky ju mali rady, nedávno sa vrátila z materskej dovolenky,“ pokračovala starostka.

Zo stredného okna bol vypálený projektil. Bytovka je vzdialená približne 120 metrov. Foto: Rasťo Harakal

Podľa starostky sa bude trápiť aj druhá rodina. „Nevyhasol len jeden život, ale trápiť sa bude aj druhý. Strelca som poznala ako veľmi dobrého človeka,“ dodala na záver.

Prípad naďalej sledujeme.


Ďalšie články