Partizánske dofinancuje dva väčšie investičné projekty

i_7308846 Práce na výstavbe kruhovej križovatky aj po komplikáciách pokračujú. Foto: Mesto Partizánske

PARTIZÁNSKE – Na výstavbu kruhovej križovatky na Ulici generála Svobodu vyčlenila v úprave rozpočtu ďalších 25-tisíc eur, na vybudovanie kompostárne 100-tisíc eur. Zmenu rozpočtu odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok.

„Pri výstavbe kruhovej križovatky sme pri odkrytí podložia zistili, že tam vedie teplovodné potrubie. To pod novou trasou križovatky nemôže zostať, respektíve musí byť spevnené dodatočnými opatreniami tak, aby nedošlo k prelomeniu a úniku vody,“ opísala prednostka mestského úradu v Partizánskom Dáša Jakubíková. Z rozpočtu sa podľa nej musia objednať nové cestné panely, ktorými potrubie prekryjú.

Projekt kompostárne z fondov Európskej únie už radnica dokončuje, mesto v ňom zaznamenalo niekoľko zmien. Po precenení rozpočtu v roku 2022 pre markantné zvýšenie cien jednotlivých vstupov z dôvodu energetickej krízy a agresie Ruska na Ukrajine stúpli náklady na 1,96 milióna eur. „Cena diela sa tam zvýšila o takmer 290-tisíc eur, väčšina týchto prostriedkov je krytá z nenávratného finančného príspevku,“ ozrejmila Jakubíková.

Z rezervy na kapitálové investície vyčlenila radnica aj 60-tisíc eur na zbúranie objektu telocvične pri základnej škole vo Veľkých Bieliciach, novú postaví z dotácie z Fondu na podporu športu. Ďalších 4-tisíc eur dá cirkevnej základnej škole s materskou školou na rekonštrukciu hygienických zariadení.

Vyšší výnos dane z príjmov použije na vklad do vlastného imania Trenčianskeho samosprávneho kraja vo výške viac ako 45-tisíc eur. Mestskej spoločnosti zvýši dotáciu na zeleň o 80-tisíc eur a dotáciu na športoviská o 65-tisíc eur, pričom 15-tisíc eur z tejto sumy pokryje dotácia na rozvoj športu.

(tasr)


Ďalšie články