VIDEO: Obrovská radosť: vyžrebovaným šťastlivcom odovzdali nové nájomné byty

1695900925943 Nájomný byt s číslom 1 budú užívať Daniela, Alen, ich synček Ali Adam a syn Samuel. Foto: Ľubomír Chochula

DUBNICA NAD VÁHOM – Štvrtok 28. septembra bol pre vyžrebovaných nájomníkov dňom D. V tento deň im totiž dubnický primátor Peter Wolf odovzdal kľúče od 21 nových mestských bytov.

Nový bytový dom s 24 nájomnými bytovými jednotkami bežného štandardu na Ulici obrancov mieru vznikol po rekonštrukcii budovy, v ktorej približne tri desaťročia sídlila základná umelecká škola. Tá sa teraz nachádza v dôstojnejších priestoroch. Objekt má 21 jednoizbových a 3 dvojizbové byty. V blízkosti je 28 parkovacích miest.

Zdroj: Ľubomír Chochula

„Neverila som, že môžeme mať také šťastie, ale o to som teraz radšej. Vyzerá to tu krásne, všetko je nové, ešte dnes sa sem nasťahujeme. Uvidíme, ako si to zariadime. Budeme tu bývať všetci štyria. Dvaja dospelí, ja a Alen, a dve deti. Náš synček Ali Adam dostal týmto bytom krásny darček k jeho dnešným 2. narodeninám. Bude tu s nami žiť aj môj 16-ročný syn Samuel. Ten na odovzdávanie kľúča nemohol pre športové povinnosti prísť (venuje sa thajskému boxu a chodí na strednú školu, pozn. red.), ale aj jemu sa to určite bude páčiť. Je to síce jednoizbový bytík, ale táto veľkosť nám stačí. Máme tu v byte peknú kúpeľňu so sprchovým kútom a wc, kuchynskú linku a aj balkón na prvom poschodí. Pán primátor nám pripomenul, aby sme nestratili kľúč, že sú tu bezpečnostné dvere. No a na prízemí je pivnica. Vyrieši to našu bytovú otázku, lebo doteraz sme bývali v podnájmoch. Veľmi sa tešíme,“ povedala pre Trenčiansky Štandard Daniela z Dubnice n. V., ktorá je momentálne na materskej dovolenke.

Životný partner Daniely Alen, pôvodom z Bosny a Hercegoviny, pracuje v jednom dubnickom strojárskom podniku a z nového bytu sa takisto veľmi teší. Vlastne, ako všetci šťastní nájomníci.

Prestavbu objektu financovalo mesto Dubnica n. V. prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania v kombinácii s dotáciou z Ministerstva dopravy a výstavby SR, ako aj z vlastných zdrojov. Celková hodnota investície dosiahla takmer 800-tisíc eur.


Ďalšie články