Už na Veľkonočnú nedeľu vyrazí unikátna električka na ďalšiu jazdu

dsc_5542 Unikátna úzkorozchodná električka. Foto: TREŽ, n.o.

TRENČIANSKA TEPLÁ – Druhýkrát v tomto roku sa budete môcť previezť historickou úzkorozchodnou elektičkou na trase Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice. ​​

Po dvojročnej pandemickej prestávke odštartovala Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) 6. januára 2023 novú sezónu príležitostných jázd s rekordnou návštevnosťou. Trojkráľová električka prilákala vo sviatočný deň stovky nadšencov. 

Ak ste však túto príležitosť z rôznych dôvodov nestihli, už v nedeľu 9. apríla budete mať ďalšiu možnosť. Historická električka totiž vyrazí na tematickú veľkonočnú jazdu, ktorú vám spríjemní detská folklórna skupina Bosoráci.  

Odchody budú v pravidelných dvojhodinových intervaloch. Z Trenčianskej Teplej o 13:00, 15:00 a 17:00, z Trenčianskych Teplíc o 13:40, 15:40 a 17:40.

Cestovné lístky zakúpite priamo v električke. Za obyčajný lístok zaplatíte 1 euro, zľavnené cestovné pre zdravotne znevýhodnené osoby, študentov a seniorov bude vo výške 0,50 eur. Deti do 6 rokov pocestujú zadarmo.

https://trencin.standard.sk/1910/zbavujeme-sa-vlastnej-historie-slavne-liecebne-domy-v-trencianskych-tepliciach-chatraju/

Trenčianska elektrická železnica sa začala formovať v januári 2012 ako skupina dobrovoľníkov, ktorí reagovali na zastavenie pravidelnej osobnej dopravy na úzkorozchodnej trati Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice.

V lete 2015 túto trať prekategorizovali na špeciálnu dráhu. Licenciu na výkon dopravy získala nezisková organizácia TREŽ, ktorá spustila letné víkendové prevádzky s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja s nadväznosťou na príchody a odchody vlakov v Trenčianskej Teplej.

Električky premávajú spravidla jedenkrát za mesiac pri rôznych príležitostiach, ako sú Veľká noc, Deň detí, Mikuláš a podobne. V letnom období (jún, júl, august, september) premáva električka každý víkend. 


Ďalšie články