VIDEO: Mládež vymenila pohodlie za nové workoutové ihrisko. Vďačí zaň šikovnému aktivistovi

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – V športovom areáli základnej školy Gorazdova nachádzajúcej sa na najľudnatejšom sídlisku Dubnička vzniklo nové workoutové ihrisko.

Podľa informácií občianskeho aktivistu Viliama Makového vstup na ihrisko, ktoré je zamerané na komplexný tréning tela, je voľne dostupný.

„Vybudovať ihrisko bol môj dlhodobý zámer. Do realizácie projektu som sa pustil na začiatku minulého roka s iniciatívou hľadať finančné zdroje na vybudovanie nového diela,“ uviedol Makový, ktorý zastupuje najväčšie sídlisko v mestskom zastupiteľstve.

Videoreportáž z workoutoveho ihriska na sídlisku Dubnička. Zdroj: Stanislav Vavro

Ako ďalej uviedol, štruktúra získaných príjmov pozostávala z 2 percent daní fyzických osôb, výnosov z rôznych kultúrno-spoločenských podujatí, členských príspevkov Združenia rodičov a priateľov školy pri ZŠ Gorazdova a takisto aj finančnej podpory zo strany mesta.

„Avšak najväčšiu zásluhu na vybudovaní ihriska má základná škola, ktorá sa v prevažnej miere podieľala na projektovom zámere aj viaczdrojovom financovaní tejto novej výzvy,“ spresnil Makový.

„Celý projekt, prípravné a výkopové práce, dodávka a montáž certifikovaných zariadení stáli okolo 16 000 eur. Certifikované ihrisko so špeciálnym náradím, prekážkami a lavicami začalo po oficiálnom otvorení slúžiť širokej verejnosti,“ uzavrel aktivista, ktorému už v hlave vŕta ďalšia myšlienka, ako zvýšiť kvalitu života občanov mesta.

„Som rád, že tu vzniklo nové workoutové ihrisko, ktoré bude slúžiť nielen pre vyznávačov relatívne novej športovej aktivity ale aj úplných začiatočníkov,“ povedal počas osobného tréningu workautista Marcel Mikula, ktorý vykonáva trénerské kurzy v EfectFit Academy klube v Bratislave.

Spolu s ním absolvoval parkúrový silový tréning aj Bánovčan Alexander Podvorečný. „Som nesmierne šťastný, že sa tu postavilo nové ihrisko. Má výborný dizajn, je postavené na dobrom mieste a začalo ho využívať veľa ľudí. Keďže je aj osvietené, rád si sem chodím zacvičiť aj v noci,“ povedal parkurista.

Toto silové cvičenie je v súčasnosti čoraz populárnejšie, najmä medzi mladým a aktívnym obyvateľstvom, ktoré vyznáva zdravý životný štýl.


Ďalšie články