Turisti si zamilovali Trenčiansky kraj. Pozrite sa, čo bolo počas leta absolútnym fenoménom

juzak14 (2) Turisti nedajú dopustiť na naše hrady. Foto: TSK

TRENČÍN – Leto bolo v Trenčianskom kraji naozaj úspešné, svedčia o tom štatistiky návštevnosti ubytovacích zariadení. Nárast a rekordnú návštevnosť hlásia aj niektoré pamiatky a kultúrne zariadenia.

Návštevnosť vzrástla počas troch letných mesiacov o 7,5 percenta oproti letu 2022. Dominantnými boli najmä domáci návštevníci. „Celkovo bolo dovolenkárov v kraji takmer 120-tisíc, zvýšil sa aj počet prenocovaní o viac ako 25-tisíc oproti minulému roku. Ubytovacie zariadenia v regióne zaevidovali viac ako 445-tisíc prenocovaní, dominantným bol opäť august,“ informoval Trenčiansky samosprávny kraj na svojom webe.

„Hlavným cieľom krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región je prezentovať kraj ako destináciu ideálnu na dovolenku či výlety. Preto nás stúpajúca návštevnosť regiónu veľmi teší a motivuje v našej práci. Naďalej sa budeme snažiť vyvíjať aktivity na podporu domáceho turizmu, jednou takou bol aj nedávno ukončený letný projekt s názvom Po stopách škriatka Trenčanka, ktorý inšpiroval rodiny s deťmi k spoznávaniu Trenčianskeho kraja a vyslúžil si veľmi pozitívne reakcie,“ zhrnul úspešné štatistiky Pavol Štefčík, zastupujúci výkonný riaditeľ KOCR Trenčín región.

Vyššie čísla návštevnosti mal aj Trenčiansky hrad. Turisti chodili vo väčšom počte aj na Bojnický zámok, Beckovský a Čachtický hrad. „Fenoménom v kraji je v lete cyklistika, najobľúbenejším zo župných cyklotrás je opäť úsek vedúci popod Skalku. Počas letných mesiacov na ňom sčítače zaznamenali 114 208 cyklistov. Najviac, až 43 420 cyklistov či korčuliarov, sa previezlo či prešlo po úseku počas augusta,“ uviedli zástupcovia TSK.

Úspešnú letnú sezónu majú za sebou aj naše kúpele v Trenčianskych Tepliciach, Nimnici a Bojniciach.

(Zdroj: TSK)


Ďalšie články