Podarený párik: Polícia zadržala dvojicu dílerov. S drogami obchodovali v dvoch okresoch

Polícia SR, Ilustračné foto: Pavol Zachar/TASR

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Polícia v Novom Meste nad Váhom odhalila a následne počas domovej prehliadky zadržala dvoch drogových dílerov.

Podľa doterajších zistení si mali muž so ženou v Novom Meste nad Váhom a taktiež aj v okrese Piešťany neoprávnene zadovažovať pervitín a marihuanu. Drogy mali prechovávať vo svojom obydlí pre vlastnú potrebu, ako aj za účelom predaja drogovo závislým osobám v Novom Meste nad Váhom a v jeho okolí.

„Polícia počas domovej prehliadky zaistila plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky a taktiež aj zelenej sušiny. Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ by zo zaisteného množstva drogy bolo možné pripraviť minimálne 58 bežných jednotlivých dávok drogy spôsobilej po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa,“ uviedla trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Novom Meste nad Váhom vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi a 27-ročnej žene zo zločinu Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň na oboch obvinených bol spracovaný podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Obvineným, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.


Ďalšie články