Známe televízne tváre spoja sily: Výťažok z akcie venujú chorému Riškovi z Trenčianskej Turnej

súťažiaci tretej série Pečie celé Slovensko (2) Známe televízne tváre spoja sily. Foto: RTVS

TRENČÍN – Už tento piatok 1. 12. 2023 si môžete spolu s finalistami šou Pečie celé Slovensko pripraviť vianočné dobroty a zároveň pomôcť dobrej veci.

Nápad zorganizovať charitatívne vianočné pečenie pre Riška Fidluša, ktorý bojuje s nervovo-svalovým ochorením, skrsol v hlave jedného z finalistov obľúbeného televízneho programu Patrika Kolára, rodáka z Trenčianskej Turnej. „Riško je môj kamarát, v súťaži som mu venoval detskú tortu a mojich spolusúťažiacich to zaujalo. Dohodli sme sa, že by sme preňho mohli spolu urobiť nejakú akciu,” povedal pre Trenčiansky Štandard Patrik.

Riškovi totiž lekári diagnostikovali Nemalínovú myopatiu, má oslabené dýchacie svalstvo a počas spánku musí byť pripojený na ventiláciu. Takmer denne chodí na rehabilitácie alebo celotýždenné pobyty.

Ak teda máte radi sladké pochúťky, zastavte sa v piatok v Základnej škole v Trenčianskej Turnej, kde sa bude piecť a pomáhať. Okrem vianočných koláčov si môžete zakúpiť aj cestá podľa originálnych receptúr finalistov šou Pečie celé Slovensko a pripraviť si tak maškrty u seba doma. Všetky vyzbierané peniaze z akcie poputujú veľkému bojovníkovi Riškovi.

„Škola bude otvorená pre všetkých. Piecť budú, samozrejme, deti, ktoré budú v škole, ale ak prídu rodičia alebo starí rodičia, môžu sa zapojiť aj oni a výrobky si kúpiť. Ak nejaké balíčky zostanú, tie sa budú predávať na vianočných trhoch, kde bude mať ZŠ svoje zastúpenie. Vítaná je celá verejnosť, tak príďte s vašimi deťmi, rodičmi, starými rodičmi, susedmi či kamošmi podporiť dobrú vec,” dodal Patrik.

Tešiť sa môžete na šiestich súťažiacich zo šou, a to na Patrika, Katku, Timi, Mirku, Lucku a Tomáša. 

Akcia potrvá od 10:00 do 16:30.


Ďalšie články