FOTO: Takýto kalendár určite doma nemáte

muzeum Takýto kalendár určite doma nemáte. Foto: Trenčianske múzeum v Trenčíne

TRENČÍN – Trenčianske múzeum prichádza s novoročným prekvapením. Na kalendárny rok 2024 si pre návštevníkov pripravilo kalendár zachytávajúci detailné výrezy zo vzácnych obrazov Ilešháziovskej rodovej zbierky, ktoré sa nachádzajú v galérii Trenčianskeho hradu.

Naživo môžete historické obrazy vidieť počas prehliadky hradu, pokiaľ si zakúpite vstupenky na veľký okruh, niektoré z nich dokonca len počas výnimočnej prehliadky cez Zápoľského palác (raz denne o 13:00).

„Sú to skutočné skvosty s vysokou historickou hodnotou, ktoré si zaslúžia detailné skúmanie okom návštevníka, obdivovanie jemných a presných ťahov štetcom, kontrastov tvarov a farieb, umnú hru tieňov, ktoré maliari dokázali zachytiť, ale aj ruku času, ktorá sa na stáročných obrazoch podpísala osobitou kresbou prasklín,“ predstavili maľby na facebookovej stránke Trenčianskeho múzea.

Ak máte záujem o tento jedinečný, limitovaný kalendár, s kúpou určite neváhajte. Jeho zakúpením dostanete možnosť detailne preskúmať makroskopické zväčšenie jednotlivých detailov z vybraných obrazov.

Kalendár stojí 12 eur a zakúpiť si ho môžete na Trenčianskom hrade na informáciách, v hradnej kaviarni alebo na Mierovom námestí v predajni suvenírov (na rohu oproti mestskému úradu) každý deň od 10:00 do 18:00.

Jednotlivé listy kalendára môžete následne využi aj ako samostatné obrazy.

Február. Foto: Trenčianske múzeum v Trenčíne
November. Foto: Trenčianske múzeum v Trenčíne
September. Foto: Trenčianske múzeum v Trenčíne

Ďalšie články