Nehoda pri Opatovej má dohru: Ako vypátrali lekára, ktorý nechal zranenú ženu na ceste?  

nehoda Opatová Na tomto mieste zachytil vodič osobu. Foto: Rasťo Harakal

TRENČÍN – Trenčianska polícia vypátrala vodiča, ktorý začiatkom týždňa spôsobil dopravnú nehodu a následne neposkytol zranenej prvú pomoc. Podľa našich informácií by malo ísť o lekára.

Vo veci je začaté trestné stíhanie za prečin neposkytnutia prvej pomoci. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Prípad sa stal 8. januára v skorých ranných hodinách na frekventovanej ceste I/61 mestská časť Opatová, pri motoreste Maják. Motorové vozidlo narazilo do ženy, ktorá práve vchádzala na priechod pre chodcov. Vodič na mieste nehody nezotrval a neposkytol prvú pomoc.

„Mama vchádzala na priechod pre chodcov. Auto, ktoré smerovalo od Trenčianskej Teplej, ju pustilo. Auto ktoré ju zrazilo, išlo smerom z Trenčína,“ objasnil pre Trenčiansky Štandard syn zranenej.

„Vďaka vykonaným procesným a zaisťovacím úkonom na mieste dopravnej nehody a okamžitej reakcii policajtov Okresného dopravného inšpektorátu v Trenčíne sa podarilo vypátrať a následne stotožniť neznámeho vodiča, ktorý mal účasť na dopravnej nehode,“ uviedla pre redakciu Krajská polícia PZ v Trenčíne. Podľa našich zdrojov je zadržaný vodič auta lekár.

Prechod sa nachádza na frekventovanej ceste. Foto: Rasťo Harakal

Prezradilo ho spätné zrkadlo, ktorým zachytil ženu. Polícia našla jeho úlomky. Pri vyšetrovaní pomohli aj kamerové záznamy. Auto značky Alfa Romeo vypátrali deň po nehode, teda 9. januára.

Zranená skončila s otvorenou zlomeninou ramena a odreninami. V súčasnosti je po operácii a v stabilizovanom stave, prezradil nám syn.

Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Trenčíne ďakujú všetkým osobám, firmám aj úradom, ktoré dopomohli k objasneniu dopravnej nehody a vypátraniu neznámeho vozidla a vodiča.


Ďalšie články