Tipy na víkend: Trenčín navštívia české hudobné legendy, v Považskej Bystrici si „vysekáte brucho aj bez fitka"

Tipy na víkend: Trenčín navštívia české hudobné legendy, v Považskej Bystrici si 'vysekáte brucho aj bez fitka' Trenčiansky hrad. Foto: Mesto Trenčín

TRENČÍN – Tento víkend na vás v našom meste čakajú skutočne skvelé príležitosti, ktoré si spolu so svojou rodinou alebo priateľmi zaručene užijete. Ponúkame vám ich prehľad.

Sprievodca šťastím – 27. 1. 2024, od 10:00 do 13:00, New You štúdio, Bezručova 64, Trenčín

Lektorka Beáta Liptáková, MBA absolvovala začiatkom roku 2021 kurz, ktorý jej život doslova nakopol naplno. Profesorka Laurie Santos sa v kurze podelila o prekvapivé a inšpiratívne príbehy, ktoré zmenili Beáte pohľad na vnímanie šťastia a životnej energie. Dnes svoje vedomosti a skúsenosti odovzdáva vám. Cieľom tohto stretnutia je jednoducho, hravo a inšpiratívne objasniť, ako zlepšiť svoj život, zresetovať svoju myseľ, cítiť sa menej vystresovaný a viac prekvitať.

Ale najmä získate príležitosť, aby ste nové vedomosti uplatnili vo svojom živote. Dostanete šancu začleniť ich do svojich denných zvykov tak, že vám umožnia načerpať energiu aj zo zdrojov, ktoré ste doteraz nevideli.

Prednáškou vás bude sprevádzať Beáta Liptáková MBA, psychologička manažmentu, držiteľka certifikátu The Science Of Well-Being z Yale Univerzity, lektorka Chii Gong-u, sprievodkyňa životnými zmenami, inšpirátorka a prednášateľka na témy sebapoznanie, rodičovstvo, radosť zo života, pracovná spokojnosť.

Odporúčame prísť 10 min. pred začiatkom.
Prednáška trvá 120 min. s dvomi 10 min. prestávkami.

Na prednáške dostanete zošit, 7-krokový návod pre spokojnosť, kde si máte možnosť robiť poznámky.
Prineste si so sebou pero.

Koncert Tata Bojs – 27. 1. 2024, 20:00, Hviezda

Tata Bojs je kapela, ktorá sa už viac ako 30 rokov radí medzi špičku českej alternatívnej scény, je zárukou skvelého hudobného žúru, hravých textov a opojného prúdu energie. Zakladajúcimi členmi sú Mardoša a Milan Cais, v stálej zostave hrajú Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Matěj Belko.

Pred Tata Bojs vystúpi Alex Kelman, ktorý predstaví mix psychedelického post-punku a elektronickej hudby s nádychom 90. rokov, od The Soft Moon, Death In Vegas alebo The Jesus And Mary Chain. Alex Kelman doteraz vydal 3 albumy, odohral viac ako 200 koncertov v kluboch a na festivaloch v Európe, Číne a Južnej Amerike.

Cena vstupenky: 15 eur

Vstupenky na podujatie kúpite online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo na mieste.

Dominik Monček: Svetlo v tme – 19. 10. 2023 až 10. 2. 2024, Galéria M. A. Bazovského, Trenčín

Akademický sochár Dominik Monček, ktorý sa zapísal výraznou mierou do verejného priestoru Trenčianskeho kraja, v GMAB predstaví svoju najnovšiu sochársku tvorbu z posledných troch rokov.
Reaguje ňou na rozporuplnú a neistú dobu, v ktorej, žiaľ, v súčasnosti žijeme. Dôležitou výpovednou veličinou sa uňho stáva práve kov. Tým, že do svojich sôch tepe, skladá z častíc, ktoré zvára a brúsi, vkladá do nich vlastné umelecké a filozofické posolstvo. 

Jeho minimalisticky úsporné sochy charakterizuje najmä gesto či náznak pohybu. Vystavené v podzemných výstavných priestoroch a „čiernej miestnosti“ galérie, zahalené do modrého transcendentálneho svetla získavajú na magičnosti a záhadnosti. Svetlo v tme symbolicky predstavuje cestu, hľadanie východiska prostredníctvom subjektívnych odkazov a morálnych podobenstiev. Popri menších sochách na výstave budú dominovať dve robustné Masky s jazvami v ambivalentnom vzťahu a rozhovore. 

Za svoju umeleckú sochársku tvorbu bol v roku 2023 ocenený prestížnou cenou FRA ANGELICO.

Výstavu kurátorsky pripravila Ela Porubänová.

Silné reči v Považskej Bystrici – 28. 1. 2024, 19:00, Kino Mier, Považská Bystrica

„Rok sa ledva začal a väčšina predsavzatí je v keli. Jedno nám však zostalo – že vás budeme rozosmievať toľko, aby ste mali vysekané brušáky aj bez fitka. Takže aj v januári vyrážame za vami a nesieme vám ten najlepší recept na šťastný život v podobe smiechu,” odkazujú tvorcia Silných rečí. 

Nenechajte si ujsť najsilnejšiu slovenskú stand-up comedy šou. Baviť vás bude Ján Gordulič, Matej „Mako” Makovický, Marián Psár a Matej Adámy. 

UPOZORNENIE: Šou nie je vhodná pre osoby mladšie ako 15 rokov. 

Vstupenky kúpite tu.

Sprievodca šťastím. Zdroj: KIC Trenčín
Koncert Tata Bojs. Zdroj: KIC Trenčín
Dominik Monček: Svetlo v tme. Zdroj: KIC Trenčín
Silné reči. Zdroj: AJdnes.sk

Ďalšie články