VIDEO: Malí korčuliari to na ľade poriadne rozbalili. Vyrastú z nich hokejové talenty?

zimny stadion BN Bánovské deti si pochvaľovali na korčuliarsky týždeň. Vyrastú z nich hokejové talenty? Foto: Stanislav Vavro

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Dovedna 250 žiakov druhých ročníkov základných škôl ukončilo na zimnom štadióne premiérový turnus školského korčuliarskeho programu. Boli sme sa pozrieť, ako im to išlo.

Program je určený pre žiakov prvého stupňa základných škôl. „Cieľom tohto projektu je v rámci mesta Trenčín spolu s naším partnerom mestom Bánovce nad Bebravou a Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) pritiahnuť detičky na týždeň korčuľovania,“ povedal počas otvorenia projektu manažér z rozvojového oddelenia SZĽH Miloš Lečko.

Videoreportáž: Bánovské deti si pochvaľovali na korčuliarsky týždeň. Zdroj: Stanislav Vavro

Ako ďalej uviedol, hlavným zámerom je zlepšiť rozvoj poznávacích procesov prostredníctvom pravidelnej pohybovej aktivity, využiť pozitívne emócie z pohybu, ako aj pomôcť základným školám naplniť štátny vzdelávací program v oblasti sezónnych pohybových činností v telesnej výchove.

„Za mesto môžem povedať, že tieto aktivity budeme podporovať, pretože je to niečo zmysluplné pre deti. Chceme, aby sa hýbali, aby sa naučili nejakým návykom,“ uviedol primátor mesta Bánovce nad Bebravou Róbert Gašparík.

Zároveň doplnil, že korčuliarska škola nie je v tomto meste po prvý raz. Je už niekoľko rokov zaužívaná a samospráva ju plánuje aj naďalej finančne podporovať a sezónne rozvíjať.

„Celotýždňové aktivity na ľade zabezpečujú akreditovaní ambasádori s osvedčením o odbornej spôsobilosti uskutočňovať špecializovanú činnosť v oblasti práce s mládežou,“ doplnil Lečko.

Na jeden z pilotných projektov SZĽH prispela bánovská radnica finančnou čiastkou 11 500 eur z rozpočtu mesta, uzavrel primátor.


Ďalšie články