Handlovský tím vyrazil na turnaj bez vyhostených legionárov: Budeme outsiderom v každom zápase, tvrdí manažér

titulna foto basketbalisti handlova Tvrdá rana pre handlovský basketbal. Pre štyroch legionárov si prišla polícia. Foto: MBK Baník Handlová

HANDLOVÁ – Pred niekoľkými dňami boli nútení opustiť banícky basketbalový klub štyria kľúčoví legionári, ktorých vyhostili z našej krajiny. S manažérom MFK Baník Handlová sme sa rozprávali o tom, čo bude ďalej.

Súpiska klubu sa tak nečakane scvrkla o štyroch kľúčových hráčov: Jordana Harrisa, Josha Scotta, Mihaila Todoroviča a Balšu Mirotiča. „Chlapci odišli, oni neboli vôbec z krajiny vykázaní na základe nejakého trestného práva. Boli administratívne vyhostení,“ ozrejmil v telefonickom rozhovore pre Trenčiansky Štandard manažér klubu Pavol Procner.

Vysvetlil, že športovci musia zotrvať po opustení krajiny mimo schengenského priestoru 90 dní a potom sa môžu opäť vrátiť.

Manažéra sme zastihli na ceste do Prahy, kde sa oslabení prvoligisti zúčastnia na Česko-slovenskom pohári, ktorý sa uskutoční 14. až 16. februára v Športovej hale Královka.

Audiopodcast: Vyjadrenie manažéra MBK Baník Handlová Pavla Procnera k odchodu 4 legionárov.

Ťažkú hlavu má aj lodivod baníkov Nenad Miloševič, ktorý vycestoval so svojím tímom na spomínaný silne obsadený turnaj.

„Vedenie klubu si uvedomuje, že trénerovi sa rozpadol nielen celý tím, ale rozpadla sa mu aj celá koncepcia,“ pokračoval v rozhovore pre Trenčiansky Štandard Procner. „Zostali tu ôsmi chlapci, ktorí odchádzajú práve dnes na Československý pohár a so zdvihnutými hlavami tam chcú urobiť čo najlepšie meno slovenskému basketbalu,“ dodal.

„Myslím si, že už sme si spravili dosť zlé meno a nebolo by dobré, aby sa teraz Handlová zbabelo postavila k tomu turnaju a neprišla tam. Neželáme si, aby kvôli nám vznikla na medzinárodnej scéne ďalšia fraška,“ s pokorou povedal za klub s bohatou históriou Procner.

Čo sa týka budúcnosti a ďalších krokov manažérskeho tímu, vyjadril presvedčenie, že sa im v krátkom čase podarí získať pre klubové farby nové hráčske mená. „Intenzívne pracujeme na zazmluvnení ďalších posíl a chceli by sme súpisku v čo najkratšom čase poskladať,“ uzavrel manažér.


Ďalšie články