Video: Trenčín hostil prestížne majstrovstvá v tanci. Zahviezdili aj domáce páry

2024MSR10T-Dospeli-Balazovjech-8A5A8651-2500px Najkvalitnejšia tanečná súťaž na Slovensku pozná mená víťazov. Tanečný pár Milan Balažoviech – Aneta Krásová vybojoval 3. miesto. Foto: Jozef Harangozó

TRENČÍN – Pod hradom Matúša Čáka sa počas víkendu konali Majstrovstvá Slovenska v 10 tancoch, ktoré organizoval Tanečný klub Dukla Trenčín. Podujatie sprevádzali výborná atmosféra a skvelé tanečné výkony.

Klub tento rok na jeseň oslávi 65 rokov od svojho založenia. Eva Pašková spolu s manželom Dušanom vychovali vo svojom materskom klube plejádu tanečníkov s majstrovskými titulmi.

„Zároveň oslavujeme 55. výročie pod naším vedením. Aktuálne sme historicky najdlhšie fungujúcim tanečným klubom v oblasti tanečného športu (štandardné a latinskoamerické tance) na Slovensku,“ uviedla pre Trenčiansky Štandard organizátorka súťaže Eva Pašková.

Počas celého dňa sa konali v priestoroch bývalej športovej haly M-SPORT majstrovské súťaže v rôznych vekových kategóriách od „Deti II“ až po kategóriu „Senior III“. „V kategórii Deti II sa vo finále umiestnili na peknom 4. mieste deti z nášho klubu Tomáško Polakovič a Zojka Rýdza,“ konštatovala Eva Pašková.

https://youtu.be/f7KvfX9i7SE
Videoreportáž: Najkvalitnejšia tanečná súťaž na Slovensku pozná mená víťazov: Zdroj: Stanislav Vavro

V mládežníckej kategórii 10T sa domáci tanečný pár Tsybulko Dmytro – Rindzáková Nela umiestil na 7. priečke. „Talentovaná dvojica Oreshkov Vladyslav – Dobiašová Timea si zaslúžene vybojovala na tanečnom parkete pódiové umiestnenie (3. miesto – v kategórii do 21 10T),“ doplnila Pašková.

Absolútnym vrcholom večera bola finálová kategória a finálové kolo kategórie dospelých, kde sa predstavilo 6 najlepších párov na Slovensku.

Výsledky TK Dukla Trenčín:

MSR Deti II 8T:

Polakovič Tomáš – Rýdza Zoja (4. miesto)

MSR Do 21 10T:

Oreshkov Vladyslav – Dobiašová Timea (3.), Kudláček Adam – Hanuláková Natália (7.)

MSR Dospelí 10T:

Balažovjech Milan – Krásová Aneta (3.)

MSR Mládež 10T:

Tsybulko Dmytro – Rindzáková Nela (7. až 8.)

MSR SENIOR II 10T:

Šúkala Branislav – Šúkalová Zuzana (2.)


Ďalšie články