Námestie zaplnili silné stroje. Na hornej Nitre otvorili motorkársku sezónu

01 h titulna Motorkárska sezóna na hornej Nitre je otvorená. Foto: Mesto Handlová

HANDLOVÁ – V sobotu sa spanilou jazdou z nováckeho DKP moto múzea presunulo približne 60 motoriek na handlovské námestie. Tradičné otvorenie motosezóny na hornej Nitre sa aj napriek nie práve najlepšej predpovedi počasia podarilo.

„Vôňa výfukov a čerstvo navareného gulášu privítala motorkárov a všetkých obdivovateľov silných strojov, ktorí ich prišli podporiť,“ informovalo mesto Handlová na svojej webovej stránke.

Parkovisko zaplnili historické hasičské vozidlá, sanitka veteránka a staručký barkas od DHZ BOZPO. Zo všetkých motorkárov, ktorí sa nedali počasím odradiť, usporiadatelia ocenili najstaršieho účastníka, stále aktívneho 74-ročného Viliama Drozda a najmladšiu motorkárku Barboru Gatialovú.

Za najkrajší chopper bol vyhlásený Harley Petra z Partizánskeho, v kategórii cruiser bola ocenená Honda Gold Wing Jozefa z Revúcej. Najkrajším naháčom bol podľa organizátorov Street fighter beštia Petra z Novák.

Organizátori z občianskeho združenia Krekáči, Lukáš Lenhart so svojím tímom, si pre účastníkov pripravili občerstvenie. Výťažkom z tohto predaja podporili detský tábor Hendi camp pre deti, ktoré to v živote nemajú ľahké.

„Otvorením motosezóny bude adrenalínových jazdcov na cestách pribúdať. Buďme preto v premávke voči sebe ohľaduplní, aby sme sa do cieľa všetci šťastne dostali bez ohľadu na to, či sedíme na silnej motorke alebo máme kone pod kapotou auta,“ doplnila handlovská radnica.

V sobotu zaplnili handlovské námestie silné stroje. Foto: mesto Handlová
V sobotu zaplnili handlovské námestie silné stroje. Foto: mesto Handlová

Ďalšie články