Modernizácia zimného štadióna v Trenčíne napreduje, mesto získalo na projekt milióny eur

zimak-4-2048x1536 Na ďalšiu modernizáciu zimného štadióna mesto získalo 10,5 milióna eur. Foto: trencin.sk

TRENČÍN – Práce na modernizácii Zimného štadióna Pavla Demitru pokračujú. Na prelome rokov 2022/2023 mesto zrekonštruovalo strechu štadióna a už teraz prebieha verejné obstarávanie zhotoviteľa prác, ktoré by sa mali začať už v tomto roku.

„Cieľom projektu je predovšetkým zlepšiť energetickú hospodárnosť budovy zimného štadióna, ale tiež dosiahnuť jej lepší stavebnotechnický stav, predĺžiť jej životnosť a obnoviť zimný štadión aj z vizuálneho hľadiska,“ uviedlo mesto na svojom webe.

Pôjde o výmenu opláštenia fasád štadióna, výmenu obvodových výplňových konštrukcií za hliníkové, ďalej o inštaláciu tieniacej techniky či dopojenie vzduchotechniky na systém vykurovania zimného štadióna pre ohrev vzduchu.

„Zrealizuje sa aj nový systém núteného vetrania pomocou vzduchotechnických jednotiek so spätným získavaním tepla. Nainštaluje sa systém merania a regulácie, vymenia sa svetelné zdroje za LED, vrátane ich usporiadania,“ vymenovala radnica.

Mesto Trenčín uspelo vo Výzve na predkladanie žiadostí o poskytnutie prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranej na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.

„Projekt Modernizácia Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne splnil podmienky poskytnutia financií vo výške takmer 10,5 milióna eur s DPH. Mesto túto informáciu získalo od Ministerstva dopravy SR, ktoré v polovici roku 2022 výzvu vyhlásilo,“ uzavreli.

Bude to stáť takmer 10,5 milióna eur. Foto: trencin.sk
Zimný štadión Pavla Demitru. Foto: trencin.sk

Ďalšie články