Dukla má najstaršiu brankársku dvojicu v lige. Realizačný tím zasiahli náhle zmeny

Štart nového ligového ročníka sa pomaly, ale isto blíži. Foto: Terka Sabová Štart nového ligového ročníka sa pomaly, ale isto blíži. Foto: Terka Sabová

TRENČÍN – K Michalovi Valentovi pribudol uplynulý týždeň brankársky kolega Marcel Melicherčík. Zo Slovanu Bratislava sa do Trenčína vracia tréner brankárov Peter Kosa. Medzi trojicou „gólmanov“ zatiaľ nie je definitívne, kto bude jednotkou. Zmeny sa dotkli aj realizačného tímu. Končí asistent trénera Milan Bartovič a športovo-technický manažér Eduard Hartmann.

Melicherčík pôsobil uplynulé štyri ligové sezóny na východe Slovenska v Spišskej Novej Vsi. S tímom Dukly Trenčín podpísal zmluvu na jeden rok. Na Spiši mal v základnej časti vždy úspešnosť zásahov nad 90 percent. Pomôcť by mal najmä skúsenosťami. Tento rok oslávi 38 rokov, presne ako jeho kolega Michal Valent. V Dukle tak budú mať dvoch najstarších brankárov, ktorí by mohli ašpirovať na tímovú jednotku.

Nezabúdajme ani na najmladšieho Davida Boráka. Len 23-ročný brankár podával v minulej sezóne solídne výkony a s dvomi o generáciu staršími brankármi by mal ešte hokejovo vyrásť. Napriek tomu je odvaha mať dvoch 38-ročných brankárov, no zatiaľ nemaľujme čerta na stenu.

Tlak na brankárov bude v tejto sezóne enormný. O tom, aby Dukla Trenčín v nasledujúcej sezóne prekročila svoj tieň, budú rozhodovať hlavne oni.

Ernesta Bokroša doplnila dvojica Mihálik-Kosa. Zdroj: HK Dukla Trenčín

Zo Slovana sa vracia overený tréner brankárov Peter Kosa, ktorý pôsobil aj pri našej seniorskej reprezentácii. „Vieme, že nás čaká dlhá a náročná sezóna, my potrebujeme tomu prispôsobiť hĺbku kádra, a to sa týka aj brankárskeho postu. Naším cieľom je vyhrávať zápasy, a teda tlak na gólmanov bude veľký, kto bude vyhrávať, bude chytať,“ uviedol Kosa.

„Máme tu troch kvalitných slovenských brankárov, momentálne nemáme definované, kto je jednotka, dvojka, trojka. Všetci dostanú v príprave rovnaký priestor a sezóna ukáže. Môžem však povedať, že všetci sú veľmi motivovaní a chcú Trenčínu pomôcť,“ vyhlásil.

Ďalšia misia bude nájsť rozdielového obrancu. Z tímu sa pobral Talian Phil Pietroniro, ktorý sa tento týždeň upísal českému Kladnu. Defenzívu Trenčanov posilnil Miroslav Macejko, ktorý sa sťahoval z Michaloviec. Pomôcť obrane by mal aj odchovanec Andrej Hatala, ktorý odišiel z mužstva Nových Zámkov.

Trenčania predstavili uplynulý týždeň mená dvoch kanadských útočníkov. Jedným z nich je Luka Burzan, ktorý väčšinu kariéry strávil za morom a v minulej sezóne okúsil druhú najvyššiu švédsku ligu. V tvrdej ECHL lige nazbieral v 86 zápasoch 74 bodov.

Druhé meno na súpiske je Brett Stapley. Tento Kanaďan odohral posledné dve sezóny v spomínanej ECHL, kde mal štatistiku takmer bod na zápas. V 124 zápasoch bodoval celkovo 123-krát.

Ťahúňom Dukly by mohol byť Stapley. Zdroj: HK Dukla Trenčín

Novým asistentom trénera Dukly Trenčín je Pavol Mihálik. Najväčšie skúsenosti má s francúzskou ligou. Klub opúšťa Milan Bartovič, ktorý zastával v sezóne práve pozíciu asistenta. Pôvodne mal pokračovať, ale nakoniec zmenil stanovisko. Podľa našich informácií smeruje do Žiliny.

Končí aj dlhoročná tvár Dukly Trenčín, a to technicko-športový manažér Eduard Hartman. Klub uviedol, že odchádza na vlastnú žiadosť.


Ďalšie články
Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Ministerstvo obrany pod vedením Roberta Kaliňáka podalo trestné oznámenie na vládu Eduarda Hegera z dôvodu nezákonného darovania stíhačiek MiG-29. Bývalá vláda sa mala podľa oznámenia dopustiť rovno troch trestných činov v súvislosti s darovaním stíhačiek, a to zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku a sabotáže. Takto...
Mestu sa míňajú kapacity na stavanie nových parkovísk. Aká realita čaká šoférov v Trenčíne?

Mestu sa míňajú kapacity na stavanie nových parkovísk. Aká realita čaká šoférov v Trenčíne?

TRENČÍN – Statická doprava je jedným z kľúčových prvkov dopravného systému každého mesta. Efektívne riadenie parkovacích kapacít a regulácia parkovania predstavujú pre samosprávy veľkú výzvu. Ako sa darí Trenčínu? Mesto spravidla zaznamenáva najväčšie problémy s nedostatkom parkovacích miest na sídliskách postavených v 70. a 80....