Bánovská nemocnica spustila skúšobnú prevádzku CT pracoviska

CT BN 1 Bánovská nemocnica spustila skúšobnú prevádzku CT pracoviska. Foto: Nemocnica AGEL Bánovce

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Pacienti sa konečne dočkali a na vyšetrenie nebudú musieť dochádzať do iných okresov.

Nové CT pracovisko Nemocnice AGEL Bánovce už spustilo skúšobnú prevádzku. Slávnostné otvorenie pracoviska sa bude konať približne v polovici júna tohto roku.

Nachádza sa v priestoroch bývalého archívu na prízemí nemocnice. „Nemocnica tak výrazným spôsobom postúpi v kvalite poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ uviedla hovorkyňa bánovskej nemocnice Martina Pavlíková. CT pracovisko totiž prinesie pokročilú diagnostickú metódu.

https://trencin.standard.sk/11572/v-trencine-otvoria-specializovane-pracovisko-vysetria-aj-deti/

„Priestory prešli kompletnou rekonštrukciou a v týchto dňoch dolaďujeme už len posledné detaily, prebieha inštalácia nábytku, interiérové a exteriérové značenie a podobne. Vďaka tomu, že sa všetko podarilo dokončiť včas, mohla byť už v pondelok 22. mája spustená skúšobná prevádzka,“ osvetlil Vladimír Záborský, námestník riaditeľa pre ekonomiku, technické a prevádzkové činnosti.

V okrese Bánovce nad Bebravou, do ktorého spadá približne 40 000 obyvateľov, doposiaľ CT pracovisko chýbalo. „Pacienti museli na vyšetrenia dochádzať do okolitých okresov, v prípade hospitalizovaných či imobilných pacientov situáciu ešte komplikovala nutnosť prevozu. Teší ma, že sa nám v rámci nemocnice podarilo vytvoriť podmienky na vznik moderného pracoviska, ktoré prinesie do regiónu kvalitnú diagnostickú zobrazovaciu techniku a skráti čakacie doby na CT vyšetrenie,“ ozrejmila situáciu Mina Bobocká, riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce.

https://trencin.standard.sk/11426/trencianska-nemocnica-chysta-velke-zmeny-prosi-o-ohladuplnost/

„Okrem diagnostických vyšetrení v oblasti hlavy, krku, hrudníka, brucha, malej panvy, muskuloskeletálneho systému, angiografie, kolonografie, enteroklýzy a HRCT pľúc, budú na pracovisku aplikovať aj liečebné metódy, napríklad periradikulárnu terapiu či ozonoterapiu,“ uzavrela Pavlíková. Pre pacientov z Bánoviec nad Bebravou a prislúchajúceho okolia je to určite pozitívna správa.

Zdroj: TS Nemocnica AGEL Bánovce


Ďalšie články