Aj knihy môže byť počuť

TRENČÍN – Do projektu Je nás počuť sa Verejná knižnica Michala Rešetku (VKMR) zapojí druhýkrát.

Informovala o tom vedúca knižnično-informačných služieb VKMR Sylvia Fabová. Podľa jej slov ide o aktivitu, ktorá zviditeľňuje knižnice netradičným spôsobom.

Ak ste projekt Je nás počuť doteraz nepoznali, možno budete prekvapení, keď budete prechádzať okolo miestnej knižnice. Do akcie sa totiž zapojí niekoľko desiatok knižníc po celom Slovensku, a tak možno začujete známy hlas lokálnej osobnosti či zamestnankyne knižnice, ako číta knihu. Tak totiž projekt štandardne prebieha.

Knižnice sa v dohodnutý deň a vo vopred stanovenú hodinu skonsolidujú a spoločne začnú takýmto spôsobom prenikať do ulíc. „Čím viac knižníc sa zapojí, tým viac je nás počuť,“ uviedla Fabová.

Kedy sa akcia bude konať a kto bude čítať?

„V stredu 8. 3. 2023 o 15:30 budú znieť z okna knižnice na Jaselskej ulici urývky z knihy amerického autora Toma Phillipsa v slovenskom preklade s názvom Pravda: stručné dejiny najvtipnejších historických klamstiev a podfukov,“ prezradila Fabová.

Knihu vybrali v súlade s témou Týždňa slovenských knižníc, ktorou je problém dezinformácií a hoaxov.

„Čítať budú kolegyne, pracovníčky knižnice a reproduktor umiestnený smerom na Hviezdoslavovu ulicu bude prenášať ich hlas do okolia. Cieľom je osloviť okoloidúcich a takýmto spôsobom upozorniť na existenciu knižníc,“ uzavrela.


Ďalšie články