Hokejový štadión v Zlatovciach

Hokejový štadión v Zlatovciach

  Len máloktorá škola na Slovensku sa môže pochváliť športovým zázemím, aké svojim študentom poskytuje Stredná športová škola v Trenčíne. Koncom roka by v jej areáli mala vzniknúť Hokejová akadémia.  

Stredná športová škola v Trenčíne by mohla od novembra 2023 ponúknuť svojim študentom okrem športovej haly a plavárne ďalšie unikátne športovisko – hokejový štadión.

Marek Ďanovský, zástupca riaditeľky pre šport: Za nami vidíme prebiehajúcu stavbu hokejovej regionálnej akadémie. Sme radi, že sa konečne rozbehla v tempe, ktoré sme si vždycky predstavovali. Hokejový štadión regionálnej hokejovej akadémie bude v prvom rade slúžiť našim hokejistom. Mali by sme mať od budúceho školského roka štyri tímy A B dorast a A B juniorov. Budú ho využívať hlavne študenti našej strednej športovej školy.

Hokejový štadión poskytne dve ľadové plochy. Jednu plnohodnotnú plochu pre oficiálne zápasy a druhú tréningovú. Akési útočné pásmo, na ktorom budú môcť hokejisti trénovať špeciálne situácie, presilovú hru, oslabenie alebo buly. Štadión bude mať ľad celoročne, tribúnu pre 388 divákov a tiež moderné zázemie.

Marek Ďanovský, zástupca riaditeľky pre šport: Myslím si, že bude na veľmi kvalitnej úrovni. Bude obsahovať regeneračnú linku, posilňovňu, bude tam študovňa, budú tam šatne a bude tam aj kaviareň. Ten hokejový štadión bude spĺňať najvyššie možné kritériá.

Aj keď najpočetnejšou skupinou študentov Strednej športovej školy v Trenčíne sú hokejisti a futbalisti, nezabúda sa aj na iné športy.

Marek Ďanovský, zástupca riaditeľky pre šport: Ďalšie športy, ktoré na škole máme, sú volejbal, cyklistika, kanoistika, atletika, vzpieranie, MMA, basketbal, hádzaná. To sú také športy, ktoré sú momentálne najatraktívnejšie pre našich študentov.

Strednú športovú školu respektíve vtedajšie Športové gymnázium študovali napríklad Andrej Sekera, Martin Škrtel alebo olympijská kanoistka Martina Kohlová. Úspešní študenti z tejto školy ale vychádzajú stále.

Marek Ďanovský, zástupca riaditeľky pre šport: „Artur Gajdoš, ktorý je futbalovým reprezentantom do 20 rokov. Čakajú ho majstrovstvá sveta. Samo Honzek, ktorý nám pred školským rokom odišiel študovať do Ameriky bude zrejme draftovaný v prvom kole do NHL, čo je pre nás veľká vec a veľká reklama. Tá tendencia z posledných troch rokov je stúpajúca, čomu sa tešíme, že žiakov nám na škole pribúda. Snažíme sa im preto vytvárať podmienky, aby sa tu cítili dobre a hlavne aby mali zabezpečené všetko pre svoj výkonnostný rast. A, samozrejme, nezabúdame ani na to, aby odtiaľto vychádzali aj vzdelaní ľudia. Snažíme sa prepojiť štúdium a šport tak, aby boli použiteľní pre športový, ale aj bežný život.“


Ďalšie články