Ako vznikol Trenčiansky Štandard

trenčiansky štandard2 (1) Trenčiansky Štandard

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

obyvatelia regiónov Slovenska sú čoraz viac zahltení obsahom a množstvom informácií, ktoré im nič nehovoria. Ich intenzita je taká silná, že regionálne médiá nemajú šancu, aby si ich ľudia všimli a najmä pravidelne sledovali. Prinášajú pritom obsah, ktorý sa týka práve ľudí v ich regióne.

Preto som sa rozhodol pred desiatimi rokmi, že sa to pokúsim zmeniť. Založil som spravodajský portál Trenčiansky terajšok.

Ako všetko rodiace sa, aj spravodajský portál mal svoje pôrodné bolesti. Zo začiatku som vôbec neriešil, ako to dopadne. Prosto som to chcel.

Časom som pochopil, že to vôbec nie je také ľahké, ako som si to vysníval. Kamerová technika, ovládanie softvérov, technické zručnosti, to všetko sa dalo časom zvládnuť. Najťažšie bolo vytvoriť obsah. Aj ten mal v Terajšku svoj vývin.

Začalo sa to spravodajstvom z dedinského futbalu, prinášaním informácií z kultúrno-spoločenského života a rozhovormi so zaujímavými Trenčanmi.

Až po pochopení a naštudovaní si ako funguje komunálna politika, som začal prinášať spravodajstvo regionálneho významu.

Po šiestich rokoch a následnom spojení so švajčiarskym investorom všetko nabralo na obrátkach. Personálne aj obsahovo. Skúsení redaktori a novinári pomáhali začiatočníkom. Podarilo sa nám spoločne vytvoriť obsah, ktorý ľudí zaujímal. A hlavne si ho všimli aj regionálni politici, pre ktorých to bola kontrola, či veci robia správne.

Už vtedy vznikla myšlienka rozširovania lokálneho a regionálneho spravodajstva do všetkých regiónov na Slovensku.

Dnes, v roku desiateho výročia spravodajského portálu terajsok.sk, som dospel k záveru, že treba zmenu. Švajčiarsky spolumajiteľ vstúpil ako investor aj do projektu Štandard, ktorého obsah s celoslovenským dosahom sa mi páčil. To bol impulz naplniť myšlienku, ako pod krídlami vplyvného celoslovenského média Štandard vytvoriť silné regionálne spravodajstvo.

A bol som rozhodnutý. Treba sa posunúť ďalej! Veď nie je nič lepšie, ako najväčší spravodajský portál trenčianskeho regiónu spojiť s vplyvným celoslovenským portálom. Nadobudol som presvedčenie, že keď sa spoja ambícia a vytrvalosť s profesionalitou, tak to musí dopadnúť len dobre. Všetko, čo sme dokázali v trenčianskom regióne pod značkou Terajšok, posúvame ďalej.

Vzniká nová značka Trenčiansky Štandard. Postupne budeme rozširovať regionálne spravodajstvo z rôznych kútov Slovenska. Vybudovať to nie je ľahké, ale reálne. Viem, o čom píšem. Bol som pri tom desať rokov a naďalej sa budem snažiť byť nápomocný, aby sme spoločne vytvorili silné regionálne spravodajstvo a najsledovanejšie celoslovenské médium.

Trenčiansky Štandard na to má!

Peter Peťovský


Ďalšie články