Dukla Trenčín opäť na domácom ľade

DSC08340 (1) Dukla Trenčín opäť na domácom ľade. Foto: Michal Večeřa

TRENČÍN – Takmer po 9 mesiacoch mohli fanúšikovia trenčianskych Vojakov opäť fandiť svojmu tímu na domácom ľade. Ich vynovený štadión im priniesol šťastie. V dohrávke 37. kola Dukla Trenčín vyhrala proti Novým Zámkom 3:2. 

Prvý zápas tohtoročnej sezóny na takmer vypredanom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne odštartovali hodením úvodného buly jeho najznámejší odchovanci Marián Hossa a Marián Gáborík.

Zápas sa pre domácich nezačal úplne šťastne a v 7. minúte inkasovali Trenčania prvý gól. Jeho autorom bol Juraj Mikúš, ktorý rýchlo zareagoval a potrestal nedorozumenie v obrane vojakov. Trenčania sa snažili do konca tretiny stav vyrovnať, ale do útočného pásma sa dostávali ľahšie Nové Zámky. Stav do konca 1. tretiny zostal nezmenený.

Na štadióne Trenčanov vládla napriek 1. gólu dobrá atmosféra, ale v 2. minúte 2. tretiny skórovali opäť Býci. Chovan nahodil výšku pred bránku a kapitán Tomáš Mikúš ju stečoval za LeCouveeov chrbát. Našťastie pre domácich fanúšikov stav 0:2 trval len niekoľko sekúnd a po Krajčovičovej strele odrazenej od Kantorových betónov Petr Obdržálek dorazil puk do bránky. Fanúšikovia vojakov ožili a o 5 minút neskôr sa Demitrov štadión opäť rozblikal novou svetelnou atmosférou z vyrovnávajúceho gólu Šimona Petráša. V 27. minúte vyrovnané 2:2.

Atmosféra na vynovenom štadióne bola neskutočná. Zápas sledovalo 3 457 divákov. Hra naberala na obrátkach. V 47. minúte sa presadil Peter Sojčík, ktorého neubránil Juraj Mikúš. Aj keď si Nové Zámky zobrali v 58. minúte oddychový čas a hrali bez brankára, výhru Trenčanom v 1. zápase tejto sezóny na domácom ľade už nezobrali. Domáci porazili Nové Zámky 3:2.


Ďalšie články