Moje skúsenosti s tancom začali a končili na diskotékach, priznáva Marián Gáborík. Dnes prekvapuje v tanečnej šou

ZAK_4208 Manželia Gáboríkovci majú za sebou už tretie kolo veľkolepého programu Let’s Dance. Foto: TV Markíza

TRENČÍN – Úspešní manželia Gáboríkovci majú za sebou už tretie kolo veľkolepého programu Let’s Dance. Ako sa cíti bývalý hokejista v pozícii tanečníka, ktorého výkony ocenila aj skúsená porota a čo je preňho v televíznej šou výzvou? 

Aj napriek časovej zaneprázdnenosti, ktorú Ivana a Marián aktuálne zažívajú, si vážia podporu a pozitívne ohlasy všetkých fanúšikov. „Je skvelé, keď máte možnosť robiť niečo, čo vám robí radosť a môžete to zdieľať s človekom, ktorý vám je najbližší,” povedala Ivana.

Uplynulú nedeľu na tanečnom parkete predviedli dramatické tango na hudbu zo seriálového fenoménu Hry o tróny. Ako sami priznávajú, veľmi si to užili, podarilo sa im totiž všetko, čo si počas týždňa natrénovali (fotografie nájdete v galérii pod článkom). V dnešnom kole ich čaká latinskoamerický tanec. Ivana pre Trenčiansky Štandard prezradila, ako prebieha zostavovanie choreografie. Celý proces má niekoľko fáz. 

„V úvode si napočúvam hudbu, na ktorú budeme tancovať. Vkladám do nej krokové variácie, ktoré musia zodpovedať konkrétnemu tancu, v zhode s adekvátnym tempom, rytmom, dynamikou. V závere dopĺňam efektnejšie prvky, ktoré vystúpeniu dodajú iný rozmer. Dôležité je, aby hudba a choreografia tvorili jeden celok. S manželom mám výhodu, lebo kroky sa naučí naozaj veľmi rýchlo. Takže v prvej polovici týždňa pracujeme na choreografii a krokoch a zvyšok týždňa dolaďujeme techniku a celkový prejav,” opísala tanečnica.

https://trencin.standard.sk/3550/gaborikovci-musia-zosuladit-deti-domacnost-i-narocne-pripravy-na-lets-dance-ako-to-zvladaju/

A ako sa cíti bývalý slovenský hokejový útočník v pozícii tanečníka? Predsa len, aj keď ide v prípade hokeja i tanca o intenzívnu pohybovú aktivitu, navzájom sa líšia mierou dynamiky. 

„Veľmi ma to baví aj napriek tomu, že je to z úplne iného súdka ako hokej a moje skúsenosti s tancom začali a zároveň aj končili na diskotékach. Zapájam iné svalové partie a oveľa viac nad tým musím premýšľať. Zosúladiť ruky s nohami, držať správne postavenie tela a docieliť, aby to v rámci mojich možností pôsobilo aj ladným dojmom. Ale užívam si to a verím, že je z toho tanca cítiť, že mám radosť. O to viac, že tancujem s Ivkou,” priznal Marián.

Ako ďalej držiteľ Stanley cupu prezradil, v štandardných tancoch sa ako (ne)tanečník cíti oveľa komfortnejšie, no páči sa mu aj latinskoamerické paso doble, ktoré symbolicky znázorňuje koridu. „Páči sa mi ten temperament v jeho prevedení, charakter býčieho zápasu oslavujúci víťazného toreadora aj prvky flamenca. Ak sa nám podarí do tohto kola pretancovať, bude to pre mňa veľká výzva, priblížiť sa tomu.”

Ak sa vám výkony manželov Gáboríkovcov v tanečnej šou páčia, môžete ich už dnes podporiť prostredníctvom diváckeho SMS hlasovania. Podmienky budú zverejnené počas večerného televízneho vysielania.

„Budeme radi, ak naším tancom inšpirujeme aj iné manželské páry, aby si v rámci voľnočasových aktivít našli s partnerom aspoň jeden spoločný koníček, ktorý ich vzťah utuží, dá mu nový rozmer a určite aj novú príchuť,” dodala Ivana na záver. 


Ďalšie články