V sobotu štartuje jarné upratovanie mesta

upratovanie tn Trenčín má za sebou veľké upratovanie. Foto: Mesto Trenčín

TRENČÍN – Tradičné upratovanie sa začne 15. apríla a potrvá 7 sobôt.

Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová. Harmonogram upratovania podľa jednotlivých mestských častí je zverejnený na webovej stránke mesta. Na odkladanie odpadu budú na miestach k dispozícii vždy 2 veľkoobjemové kontajnery.

https://trencin.standard.sk/6578/oblubeny-trenciansky-cukrar-bol-hviezdou-televiznej-sou/

„Každý z kontajnerov bude mať svoj účel. Jeden bude výhradne na biologicky rozložiteľný odpad ako konáre, odpad zo záhrad, trávnikov a podobne. Druhý bude na iný odpad, okrem drobného stavebného odpadu,“ uviedla hovorkyňa.

https://trencin.standard.sk/6719/otrasy-v-dukle-trencin-tito-hraci-skoncili/

Do veľkoobjemových kontajnerov podľa nej nepatrí ani elektroodpad, vyradené batérie, akumulátory, žiarivky, železný šrot ani iné nebezpečné odpady. Vyložiť ich treba ku kontajnerom. Pneumatiky treba vyniesť do pneuservisu alebo k distribútorovi.

https://trencin.standard.sk/6585/zahradkar-stoji-za-to-aky-kvet-je-tento-rok-v-trende-a-ako-sa-zmenili-ceny/

„Dávať do veľkoobjemových kontajnerov akýkoľvek iný odpad ako ten, na ktorý je kontajner určený, je prísne zakázané. Rovnako sa zakazuje vykladať odpad po odvezení kontajnera. Pri porušení hrozí pokuta do 1 500 eur. Na disciplinovanosť pri ukladaní odpadu budú dohliadať pracovníci spoločnosti Marius Pedersen a mestskej polície,“ zdôraznila Ságová.

(tasr)


Ďalšie články