Trenčín sa dôstojne rozlúčil s exprimátorom Jozefom Žiškom

1684767701694 Posledná rozlúčka s Jozefom Žiškom Foto : Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Dnes o 15:00 sa konala v dome smútku na cintoríne na Juhu posledná rozlúčka s bývalým primátorom Jozefom Žiškom, ktorý zomrel náhle 15. mája.

So zosnulým sa prišli rozlúčiť desiatky Trenčanov. Nechýbali najbližšia rodina, kolegovia či kamaráti. Medzi smútiacimi boli aj bývalí trenčianski primátori a poslanci Trenčianskeho samosprávneho kraja.

https://trencin.standard.sk/11230/odisiel-otec-mesta/

Jozef Žiška dokázal počas dvoch volebných období v Trenčíne dotiahnuť do úspešného konca niekoľko projektov, na ktoré sú Trenčania doteraz hrdí. Vybudoval kultúrny dom na sídlisku Juh, úspešne dopomohol spustiť mestskú plaváreň a počas jeho „primátorovania“ uviedli do prevádzky aj maskota Trenčína, vodníka Valentína.

Bol hrdým Trenčanom a vždy vedel podať pomocnú ruku. Aj tieto slová odzneli v smútočných príhovoroch z úst Vojtecha Brabenca či Richarda Rybníčka.

Jozef Žiška sa rozhodol slúžiť mestu Trenčín. Mestu, ktoré miloval, mestu, kde sa narodil, a hlavne mestu, ktoré do konca svojho života neopustil, a tak zostane navždy spätý s Trenčínom.

Posledná rozlúčka s Jozefom Žiškom. Foto: Trenčiansky Štandard

Ďalšie články