Trenčiansky Klub Lúč bude mať novú adresu. Čelí však veľkej výzve a potrebuje pomoc

e1985ce57564fa7193830d1b70e92ea0 Tu bude nový Klub Lúč. Foto: Klub Lúč

TRENČÍN – Klub Lúč opúšťa svoje pôvodné sídlo v kine Hviezda a otvára novú kapitolu svojej existencie. Pokračovať vo svojej činnosti bude na adrese s bohatou históriou v srdci mesta, konkrétne na Mierovom námestí – v niekdajšom Dome obuvi. Aktuálne však čelí veľkej výzve v podobe chýbajúcich finančných prostriedkov.

„Máme pódium, máme sedenie, máme svetelnú, zvukovú aj audiovizuálnu techniku. Máme dramaturgiu, máme plány a ešte stále máme aj odhodlanie. To však nestačí. K tomu, aby sme mohli klub naplno rozbehnúť, musíme investovať do kompletnej rekonštrukcie jeho priestorov a vybudovanie sociálnych zariadení, zázemia pre umelcov, inštaláciu nových rozvodov elektriny, vody, kanalizácie, nové kúrenie, opraviť steny, namaľovať a množstvo ďalších vecí,“ uviedli prevádzkovatelia.

Klub Lúč preto potrebuje aj vašu pomoc. So stavebnými prácami, ktoré už začali, plánujú skončiť v septembri. Ak pôjde všetko podľa plánov, kultový priestor, ktorý oslavuje už 50 rokov svojej existencie, by chceli otvoriť najneskôr začiatkom októbra 2023.

„Poďte s nami vybudovať nový Lúč! Dajte mu darček k jeho päťdesiatke a prispejte tým aj na jeho budúcnosť. Pridajte sa k našej komunite a prispejte na vytvorenie zázemia nezávislého kultúrneho priestoru v Trenčíne. Ďakujeme,“ dodali prevádzkovatelia.

Všetky ďalšie potrebné informácie nájdete TU.


Ďalšie články