VIDEO: Padol verdikt v kauze transsexuála Kima. Nerozumel rozsudku a kričal na sudcu

DSC_0068 Kim Balážu dostal 19-ročný nepodmienečný trest. Foto: Rasťo Harakal

TRENČÍN – Krajský súd v Trenčíne dnes vyriekol verdikt v kauze transsexuála Kima. Sudca odvolacieho súdu ho poslal do väzenia na 19 rokov za pokus o vraždu.

Hrozný prípad sa stal ešte v septembri 2021 v Trenčíne. Transsexuálny maniak zaútočil nožom na vtedy 17-ročné dievča. Bodol ju trikrát a s útokom prestal, keď sa čepeľ zapichla v tele tínedžerky. Čepeľ museli vyberať kliešťami. Kim sa na úvodnom pojednávaní o vzatí do väzby vyjadril, že útok neľutuje a údajne ani nikomu neublížil.

V júli tohto roku sa Kim Balážu, ktorý sa oficiálne volá Anton Baláž, postavil pred senát okresného súdu. Ten ho poslal na 19 rokov do väzenia. Padlo odvolanie a rozhodovať musel odvolací súd, ktorý pôvodný verdikt potvrdil.

Už na začiatku dnešného pojednávania rozprával obhajcovi, že by rád dostal len monitorovací náramok a myslel si, že mu pripadne trojmesačný trest. „Bola by som veľmi rada, keby som dostala len ten náramok. Neskôr by som si našla prácu ako barmanka a chcela by som byť so svojou rodinou,“ uviedol v ženskom rode obvinený. Vyjadrenia sú však v zápisnici zaprotokolované v mužskom rode. Kim tiež uviedol, že má v Českej republike veľa priateľov, s ktorými by sa rád stretával.

Sudca zamietol jeho odvolanie, čím potvrdil pôvodný verdikt. „Krajský súd sa stotožnil s tým, že trest, ktorý bol obžalovanému uložený, je primeraný,“ skonštatoval sudca krajského súdu.

Kim Balážu na dnešnom pojednávaní na Krajskom súde v Trenčíne. Zdroj: Rasťo Harakal

Kim po verdikte kričal na sudcu. „Pán sudca, mám právo sa odvolať. Ja mám právo sa odvolať,“ kričal na súd. Rozsudok je však právoplatný a odsúdený sa odvolať nemôže. Na pojednávaní bola aj rodina poškodenej. „S rozsudkom sme spokojní, to je všetko, čo k tomu môžeme povedať,“ povedala rodina po záverečnom pojednávaní.

„Obžalovaný bol stíhaný za skutok, ktorý bol kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Krajský súd rozhodol právoplatne o tom, že pán obžalovaný dostal za tento skutok 19 rokov v maximálnom stupni stráženia. Tento trest je zákonný a správny,“ uviedol prokurátor.


Ďalšie články