Trenčianska nemocnica stále bojuje s nedostatkom parkovacích miest. Našla však možné riešenie

Vo FN Trenčín malo pozitívny test 16 zamestnancov, z toho šesť lekárov Trenčianska nemocnica stále bojuje s nedostatkom parkovacích miest. Našla však možné riešenie. Ilustračné foto: Radovan Stoklasa/TASR

TRENČÍN – Nedávno sme sa mesta pýtali, prečo nebuduje parkovacie domy, keď majú vodiči napriek všetkým doterajším opatreniam naďalej problém s parkovaním. Vzhľadom na neustále sťažnosti ľudí sme tú istú otázku položili aj vedeniu nemocnice.

Pred časom nemocnica rozšírila parkovisko, pribudli desiatky parkovacích miest. Napriek tomuto kroku však majú pacienti, návštevy aj zdravotnícky personál naďalej problém s parkovaním.

Preto nás zaujímalo, čo vedenie nemocnice v súčasnosti zamýšľa a či neplánuje výstavbu parkovacieho domu, ako si to želajú mnohí z našich čitateľov. Napriek vysokej vstupnej investícii by z dlhodobého hľadiska mohli výnosy z parkovacieho domu vstupnú investíciu nemocnici nielen vrátiť, ale časom aj zúročiť.

„Fakultná nemocnica Trenčín je primárne poskytovateľ zdravotnej starostlivosti s pavilónovým typom areálu,“ ozrejmila pre Trenčiansky Štandard hovorkyňa nemocnice Martina Holecová.

„V rámci areálu máme vybudované centrálne parkovisko, ktoré slúži pacientom, respektíve ich sprievodu a zároveň zamestnancom. Mimo centrálneho parkoviska sme postupne narastajúcim tlakom na zvýšenie počtu parkovacích miest vyčleňovali ďalšie ‚bočné‘ parkovacie miesta, avšak priestory areálu nie sú dispozične postačujúce na vybudovanie ďalšieho väčšieho parkoviska,“ vysvetlila.

Pribudne ďalšie parkovisko

Holecová ďalej ubezpečila verejnosť, že nemocnica intenzívne vníma problematiku parkovania v areáli FN TN a pripravuje parkovisko medzi chirurgickým a administratívnym pavilónom, ktoré by malo slúžiť výlučne pre zamestnancov nemocnice. Toto parkovisko by malo obsahovať okolo 80 parkovacích miest. Proces má byť aktuálne v riešení stavebných povolení.

„Vybudovanie parkovacieho domu by bolo pre nemocnicu finančne značne náročnejšie, a teda s ohľadom na čo najefektívnejšie nakladanie s finančnými prostriedkami sme sa rozhodli pre variant parkoviska pre zamestnancov, ktoré zároveň ušetrí priestor na ďalšie možné využitie za účelom rozširovania našich zdravotníckych pracovísk,“ uzavrela Holecová.


Ďalšie články