VIDEO: Piekla celá Trenčianska Turná. Súťažiaci zo známej šou zažili jedinečný deň a pomohli chorému chlapcovi

Pecie-cela-skola Piekla celá škola. Účastníci známej šou vyzbierali pre chorého Riška krásnu sumu. Foto: Rasťo Harakal

TRENČÍN – Účastníci šou Pečie celé Slovensko sa stretli v Základnej škole v Trenčianskej Turnej, aby pomohli dobrej veci. Za napečené dobroty vyzbierali pre nevyliečiteľne chorého Riška celkovo 3644 eur. My sme pritom nemohli chýbať.

Zo Základnej školy s materskou školou v Trenčianskej Turnej rozvoniavali napečené dobroty. Malým deťom pri pečení pomáhali hviezdy posledných týždňov. Tomáš, Katka, Timi, Mirka a Paťo zo šou Pečie celé Slovensko piekli pre dobru vec. Nápad zorganizovať akciu a podporiť dobrú vec skrsla v hlave Paťa, ktorý spomínanú školu navštevoval a je aj kamarát chorého Riška. „Mama päťročného Riška je moja veľmi dobrá kamarátka a chceli sme vyzbierať finančnú čiastku na rehabilitácie, ktoré mu naozaj pomáhajú. Dnes nás je tu zo súťaže celkovo päť. Vymysleli sme to štýlom, aby nám pritom pečení pomáhali deti, následne predávame hotové cestá a vianočné koláče, povedal nám na úvod autor akcie Paťo.

Do školy samozrejme zavítal aj Riško v spoločnosti svojej mamy. Jej syn má svalovo nervové ochorenie, ktoré mu diagnostikovali až tento rok a trvalo to tri roky pokiaľ to potvrdili. Už ako dvojročnému mu začali komplikácie. „Mne celá akcia úplne vyrazila dych. Myslela som, že Paťo zorganizuje iba také malé pečenie. Je to vec, kde sa stretla na jednom mieste obec, škola a súťažiaci. Som veľmi dojatá a veľmi potešená, že sa do tohto zapojili aj deti,“ prezradila nadšene Riškova mama Janka.

Takto to vyzeralo na akcii Pečie celá škola. Video: Rasťo Harakal

Všetci súťažiaci boli neprežite obliehaní davmi detí, ktoré chceli od nich fotku alebo dokonca podpis, takže mali aj v tomto ohľade príjemné povinnosti. „Ja poznám Patrika ešte ako študenta tejto školy, keď som sem nastúpila. Oslovil ma, že má nápad zorganizovať akciu pre Riška a nakoniec to nabralo väčšie rozmery ako som si predstavovala, usmievavo poznamenala riaditeľka Základnej školy s materskou školou Samuela Timona Katarína Dudáková.

„Sme výborná partia ľudí. Mňa osobne súťaž čo sa týka skúseností veľmi posunula. Je to super šou a odporúčam všetkým, ktorí radi pečú, aby neváhali a prihlásili do ďalšej série,“ dodal na záver s úsmevom Paťo. Samozrejme nám neprezradil, kto ovládne celú súťaž. V súťaži ostali už len traja pekári a ďalšie kolo bude v nedeľu večer.

Nakoniec sa im podarila vyzbierať pre Riška čiastka 3644eur.

Napečené medovníky. Foto: Rasťo Harakal
Ani Timi sa nevyhla autogramom. Foto: Rasťo Harakal

Ďalšie články