Prievidza plánuje miliónové investície. Pozrite sa, kam pôjdu peniaze

o_LrIz2pC Primátorka Prievidze Katarín Macháčková. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

PRIEVIDZA – Mesto plánuje v tomto roku zrealizovať investície v objeme približne 5 860 000 eur. Financie vyčlenilo v rozpočte na spevnené plochy či rekonštrukcie budov.

„Medzi najväčšie kapitálové výdavky mesta v tomto roku patrí vybudovanie spevnenej plochy na Ulici M. Rázusa za 1,2 milióna eur, zvýšenie bezpečnosti chodcov na Mariánskej ulici v Prievidzi za viac ako 185 000 eur, rekonštrukcia mostného objektu na Košovskej ceste v objeme 115 000 eur,“ informovala hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


        

Samospráva podľa nej plánuje investovať prostriedky aj do modernizácie Základnej školy na Ulici S. Chalupku vrátane atletického štadióna a revitalizácie vnútrobloku na Ulici M. Mišíka v Prievidzi. „Pripraviť chce aj projekt na zateplenie Kultúrneho domu Malá Lehôtka, rekonštrukciou prejde aj Kultúrny dom Veľká Lehôtka a sociálne zariadenia v Kultúrnom dome Hradec. Ďalšou investíciou je aj kúpa zberových vozidiel,“ doplnila.


Časť investícií plánuje samospráva financovať z úveru od Environmentálneho fondu vo výške 440 000 eur. „Zaplatiť chce z neho zvýšenie energetickej efektívnosti budov, revitalizáciu parkov či nákup elektromobilu pre mestskú políciu,“ dodala Krajčiová.

(tasr)


Ďalšie články