Proces s tenisovým trénerom: Zneužíval svoju maloletú zverenkyňu?

Gevorg, súd, Trenčín, sexuálne zneužívanie Obžalovaný tenisový tréner vstupuje do pojednávacej miestnosti, obžalobu rezolútne odmieta. Foto: RV

TRENČÍN – Na Okresnom súde v Trenčíne dnes začal súdny proces s tenisovým trénerom G. M., ktorý je obvinený zo zločinu sexuálneho zneužívania. Podľa obžaloby mal na rozhraní rokov 2017 a 2018 zneužívať svoju maloletú zverenkyňu Luciu.

Pred súd sa celá vec dostala až po šiestich rokoch po údajnom skutku aj preto, lebo maloletá Lucia sa s celou vecou zdôverila svojej staršej sestre až v roku 2021. Jej reakcia bola okamžitá, povedala o tom rodičom a tí podali trestné oznámenie.

Sudkyňa v tejto veci už raz rozhodla, keď vydala trestný rozkaz, ktorým obžalovanému udelila dvojročný podmienečný trest odňatia slobody. Proti trestnému rozkazu však obe strany podali odpor, a tak sudkyňa bola nútená vytýčiť hlavné pojednávanie.

Prokurátorka v prednesenej obžalobe priblížila sexuálne praktiky, ktorých sa mal tenisový tréner na vtedy 12-ročnej Lucii dopustiť. Diať sa tak malo v trenčianskom byte, kam za ním Lucia chodila pred začiatkom tenisového tréningu. „Pohupoval si maloletú na kolenách a obšuchoval svoj penis o jej zadok, hladkal ju na prsiach a po tele, pod zámienkou hry na ‚bitie‘ maloletú za použitia hmatov znehybnil a keď ležala na chrbte a nohy mala rozkročené šúchal si cez oblečenie svoj penis o pošvu maloletej,“ priblížila skutok prokurátorka.

Dodala, že vyžadoval od maloletej, aby ho svojou rukou hladila cez nohavice po jeho pohlavnom úde, čo aj urobila, a cez oblečenie maloletú chytal medzi nohami. Na doplnenie treba uviesť, že byt, v ktorom k sexuálnemu zneužívaniu malo dochádzať, bol majetkom rodiny maloletej Lucie, mala od neho kľúče a tenisový tréner ho mal v prenájme.

Obžalovaný tréner dostal na úvod pojednávania možnosť urobiť k skutku vyhlásenie a rezolútne skonštatoval, že je nevinný. „V celom rozsahu s prednesenou obžalobou nesúhlasíme. Už v priebehu prípravného konania sme preukázali, že skutok, za ktorý je podaná obžaloba, sa nikdy reálne nemohol stať,“ poznamenala obhajkyňa obžalovaného tenisového trénera.

Obžalovaný v úvode svojej výpovede spochybnil tvrdenia poškodenej Lucie. Čítajúc z diára upozornil na niektoré dátumy tenisových tréningov Lucie, kedy v žiadnom prípade s ňou nemohol mať kontakt aj pred tréningom, keďže sa vyskytoval na úplne iných miestach v Trenčíne, či už mal tréning s iným zverencom, alebo iné stretnutie.

Luciine obvinenie považuje za pomstu za to, že mali spolu slovný konflikt na tenisovom tábore v roku 2020, kde bola Lucia ako animátorka aj so svojou kamarátkou Laurou a nasledujúci rok už ich na ten istý tábor ako animátorky nevybral.

Prebiehajúci proces bude Trenčiansky Štandard naďalej sledovať.


Ďalšie články