Tipy na víkend: Vzrušujúci zážitok v Nemšovej či párty venovaná svetovej legende

Tipy na víkend: V Nemšovej chystajú vzrušujúci zážitok, v Trenčíne spoznáte výnimočných ľudí Ilustračná foto. Zdroj: Ranch 13

TRENČÍN – Radi by ste si niekam počas víkendu vyrazili, no neviete kam? Nelámte si hlavu. Po týždni sme pre vás opäť pripravili niekoľko zaujímavých tipov, ako naložiť s voľným časom. 

Rančové fašiangy 2024: Furmanské preteky zo zábavou – 3. 2. 2024, 10:00, Ranch 13, Nemšová – Ľuborča

Pripravte sa na vzrušujúce furmanské preteky v hale, kde sa odvaha a zručnosť stretávajú v jedinečnom súboji. Sledujte, ako sa rozprúdi súťažný duch a fandite svojmu obľúbenému záprahu.

Príďte na Ranch 13 zažiť pravú fašiangovú pohodu v kruhu priateľov a rodiny, jednoducho nezabudnuteľný deň plný tradícií a zábavy. Okrem napätia z pretekov na vás čakajú zabíjačkové špeciality, ktoré sú srdcom fašiangovej hostiny a rozpália vám chuťové poháriky. 

Nezabudnite si tiež prehliadnuť rôzne stánky s remeselnými výrobkami. Nájdete v ich originálne kúsky plné príbehov a umu slovenských remeselníkov.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Výnimoční lekári (z Trenčína) – 3. 2. 2024, 16:00, Kultúrno-informačné centrum, Trenčín

S Trenčínom sú spojení viacerí významní lekári a lekárky. Jednou z nich bola rádiologička a onkologička Eva Siracká, ktorá založila Ligu proti rakovine. Viliam Izakovič bol zakladateľom slovenskej klinickej genetiky, Ivan Engler je držiteľom kolektívnej Nobelovej ceny za mier.

  • Prečo sú práve slovenskí skauti zapojení do celonárodnej zbierky Deň narcisov?
  • Prečo sa Eva Siracká začiatkom 50. rokov zamestnala v okresnej nemocnici v Trstenej a nie v Onkologickom ústave v Bratislave?
  • Prečo trávil Ivan Engler prázdniny čapovaním piva v Trenčíne?

Depeche Mode Black Party by DJ Škodis – 3. 2. 2024, 20:00, Klub Lúč, Trenčín

Black party v štýle Depeche Mode, zahrá DJ Škodis, ktorý je známy u väčšiny našich fanúšikov skupiny Depeche Mode (DM). Špecializuje sa na organizovanie „depešáckych” stretnutí a hranie na DM eventoch po celom Slovensku a blízkom zahraničí.

Po koncertoch v Bratislave a bližšom okolí Slovenska sa opäť s kapelou stretneme na koncertoch v zimných a jarných mesiacoch roku 2024. Aj preto si na kapelu DM zaspomínajú v klube Lúč na Mierovom námestí v Trenčíne.

Na párty podporenej videoprojekciou budete počuť nové aj staršie hity obľúbenej kapely z anglického Basildonu, nezabudne sa však aj na kapely príbuzné DM, ako sú Oceán, Shalom, Camouflage, Erasure a na ďalšie zvučné mená synthpopu a hudobnej éry new wave.

Rančové fašiangy 2024. Zdroj: Ajdnes.sk
Výnimoční lekári (z Trenčína). Zdroj: KIC Trenčín
Depeche Mode Black Party by DJ Škodis. Zdroj: KIC Trenčín

Ďalšie články